Advokat otkrio 2 ključna razloga zbog kojih brakovi "pucaju": Evo šta igra veliku ulogu u razvodu

Tatjana Badarević Vesti 27.07.2024 08:34 0

Džejms Sekston je američki advokat koji se fokusirao sključivo na brakorazvodno i porodično pravo.

razvod

Shutterstock

 

Džejms Sekston je američki advokat koji se fokusirao isključivo na brakorazvodno i porodično pravo Njujorku. Čest je komentator u medijima na temu razvoda te je autor dve knjige o sprečavanju razvoda i održavanju srećnog braka.

Nevera uzrokovana nedostatkom vođenja ljubavi

Advokat je nedavno podelio svoje uvide o raskinutim brakovima u podkastu Stivena Bartleta "The Diary of a CEO". Kaže da je prevara jedan od češćih razloga razvoda, ali da je preterano tvrditi da je to jedini razlog. Sekston tvrdi da nedostatak intimnog odnosa obično dovodi do nevere te napominje da "muškarci žele više intime, a žene više kvaliteta". 

 

 

"To je isti razlog zašto su sadržaji za odrasle popularniji kod muškaraca nego kod žena - jer muškarci samo žele da obave posao", objašnjava.

Novac

Advokat tvrdi da finansije igraju veliku ulogu u razvodu.

"Novac ima velike veze sa moći. Novac je kontrola. Tu se radi o mogućnostima, sigurnosti, čitavoj hrpi stvari, ali zapravo nije samo stvar u novcu. Novac je samo valuta kojom trgujemo, ali je povezan s hrpom komplikovanih stvari. Ljudi su nepošteni prema sebi i prema novcu", objašnjava.

Kako ne bi morali da koriste njegove advokatske usluge, Sekston savetuje da parovi zaista treba obratiti pažnju jedno na drugo. Predlaže ljudima, posebno muškarcima, da pišu nasumične ljubavne poruke svojim supružnicama kako bi ih podsetili koliko i zašto ih vole. 

Bonus video:

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading