Više nećete biti frustrirani zbog masne kose: Uz ove prirodne sastojke zauvek ćete se rešiti te muke

Tatjana Badarević Vesti 21.08.2024 11:26 0

Prirodni preparati mogu biti odličan saveznik u borbi protiv masne kose.

kosa

Shutterstock

 

Ako vam se kosa brzo masti već dan nakon pranja, suočavate se sa problemom masne kose, koji je posledica prekomernog lučenja sebuma. Ovaj problem može biti frustrirajući, no srećom postoje prirodni preparati koji vam mogu pomoći u njegovom rešavanju bez potrebe za skupim proizvodima.

Kako se rešiti masne kose prirodnim putem

Ako ste već isprobali različite komercijalne proizvode, a rezultat nije bio zadovoljavajući, vreme je da se okrenete prirodnim rešenjima. Prirodni sastojci često su učinkoviti, a uz to su pristupačni i jednostavni za korišćenje.

1. Jabukovo sirće

Iako njegov miris možda nije prijatan, jabukovo sirće može napraviti čuda za vašu kosu. Njegova sposobnost da balansira pH vrednost dlake pomaže u sprečavanju preteranog mašćenja kose, a uz to daje kosi sjaj i sprečava njeno pucanje.

jabukovo sirće

Shutterstock

 

 

Za korišćenje, pomešajte pola šoljice jabukovog sirćeta s istom količinom vode. Nanesite tečnost na kosu i ostavite nekoliko minuta pre nego što je isperete. Regenerator neće biti potreban.

2. Sok od limuna

Limunov sok je još jedan učinkovit prirodni preparat za kontrolu masne kose. Kiselina iz limuna pomaže u u uspostavljanju ravnoteže pH vrednosti na temenu, čime se reguliše lučenje sebuma.

Pomešajte sok od dva limuna sa destilovanom vodom, nanesite na teme i ostavite da deluje pet minuta pre ispiranja. Ovaj tretman ponavljajte dvaput nedeljno za najbolje rezultate.

3. Crni čaj

Crni čaj sadrži tanine, spojeve koji pomažu u sužavanju pora na temenu i tako smanjuju proizvodnju sebuma.

jabukovo sirće

Shutterstock

 

 

Priprema je jednostavna: prelijte kašiku crnog čaja šoljicom kipuće vode i ostavite da se hladi desetak minuta. Nakon toga, tečnost nanesite na teme i ostavite da deluje deset minuta. Isperite kosu blagim šamponom. Ovaj postupak ponavljajte nekoliko puta nedeljno.

4. Aloe vera

Aloe vera je bogata vitaminima, mineralima i enzimima koji pomažu u održavanju zdravog temena i regulaciji sebuma.

jabukovo sirće

Shutterstock

 

 

Pomešajte kašiku aloe vere i kašiku limunovog soka sa šoljicom blagog šampona. Nanesite smesu na kosu, ostavite da deluje pet minuta, a zatim isperite. Ovaj prirodni preparat možete koristiti svaki put kad perete kosu.

5. Soda bikarbona

Soda bikarbona je poznata kao višenamenski kućni pomagač, a može biti učinkovita i u borbi protiv masne kose.

Umesto šampona, nanesite kašiku sode bikarbone na mokru kosu i nežno umasirajte u teme. Nakon jednog minuta temeljno isperite. Ovaj tretman primenjujte barem dve nedelje, ali ne svakodnevno, kako biste postigli najbolje rezultate.

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading