Ne verujte svemu što vidite na TikToku: Žene ovim trikom tvrde da menjaju oblik nosa, stručnjaci upozorili na opasnost

Olja Jelić Vesti 22.02.2024 12:13 0

Ne verujte svemu što vidite na TikToku

Lepljenje traka na nos

Printscreen/TikTok

Društvene mreže često su preplavljene raznim trendovima. Ponekad se radi o korisnim savetima, a nekad su to trikovi koji mogu čak da budu i opasni. 

Tako se na TikToku nedavno pojavio trend u kojem influenseri rade takozvani "nose taping" koji podrazumeva lepljenje kineziološke trake na nos kako bi se tokom spavanja nos "oblikovao".

Navodno se na taj način smanjuje otečenost pa deluje da je nos drugačijeg oblika. Jedna influenserka u svom TikTok videu navodi, "Zapravo sam napravila mini "operaciju nosa" tokom spavanja". Zvuči zaista neobično, ali naravno da se tako ne mogu postići rezultati kakve daje neki medicinski zahvat. 

 

 

Plastični hirurg sa Beverli Hilsa dr. Ketrin Čang na TikToku objašnjava da je "nose taping" koristan nakon same operacije, "Lepljenje nosa trakom nakon operacije je nešto što volim da preporučim pacijentima. To pomaže da se umanji natečenost oko pregrade i vrha nosa i može da pomogne da se održa oblik hrskavice kog je hirurg modelirao". Doktorka takođe navodi da ona svojim pacijentima preporučuje da se ova metoda koristi samo nekoliko nedelja nakon operacije.

 

 

 

Ovo je samo jedan od primera da se savetima na internetu preporučuje pristup sa dozom opreza. S obzirom na to da se radi o trendu, nije dovoljno poznato postoje li neke posledice dugoročnog korišćenja kineziološke trake na nosu bez nadzora doktora. 

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading