"Zgužvano cveće" je nova hit tetovaža: Nije za svakoga, samo za žene sa oblinama

K.Ć. Vesti 22.06.2022 22:00 0

Cveće je jedan od najčešćih motiva tetovaža. Decenijama ljudi ukrašavaju svoje telo crvenim ružama. Umetnica iz Sjedinjenih Država, međutim, predložila je rešenje koje je do sada bilo neobično. Inspirisana telima svojih klijenata, počela je da stvara telesno pozitivna umetnička dela

"Zgužvano cveće" je nova hit tetovaža: Nije za svakoga, samo za žene sa oblinama

Shutterstock

Keri Metz-Kaporuso je umetnica iz Mičigena koja sebe opisuje kao "besramno debelu i čudnu". Njena neverovatna dela pokazuju subverzivnu moć koja leži uspavana u umetnosti. Keri tetovira cveće i njeni dizajni biljaka osporavaju društvene stereotipe o tome koja tela se trebaju tetovirati, a koja ne.

 

 

Ovo su grančice lavande ili ruže koje "rastu" između nabora na telu Kerinih klijenata. Često joj dolaze punije žene koje putuju stotinama kilometara da bi posle tetoviranja svoje telo nazvali "zgužvano cveće".

 

 

Umetnica koristi prirodne oblike tela svojih klijenata za stvaranje savršeno usklađenih tetovaža. - Zgužvano cveće ne možete istetovirati, ako nemate nabore na telu - rekla je Metz-Kaporuso za CNN.

Keri kaže da su je za stvaranje ove vrste umetnosti inspirisali njeni klijenti, koji su joj više puta govorili da će se "tetovirati samo kada smršaju".

Umetnica se saosetila sa ženama jer je jednom osetila pritisak da mora da dostigne određenu težinu pre nego što se tetovirala po stomaku. Međutim, u jednom trenutku je odlučila da će učiniti ono što je čini srećnom i, iznad svega, istetovirati se, bez obzira na broj koji je videla na vagi.

 

 

- Zato sam samo sela i odlučila da učinim nešto za debele ljude.

 

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading