"Jezik u teretani" za lice bez bora: Jednostavnim trikovima do mladalačkog izgleda, samo obratite pažnju na ove faktore

Vesti 27.12.2023 09:03 0

Napravite sopstvenu spa oazu kod kuće...

Masaža lica

Shutterstock

U vrtlogu naših užurbanih dana, često zaboravljamo da male navike mogu imati značajan uticaj na to kako izgledamo i kako se osećamo. Starenje nikoga posebno ne raduje ali postoji nekoliko jednostavnih, ali efikasnih trikova koji, integrisani u vašu dnevnu rutinu, mogu pomoći u održavanju mladalačkog izgleda:

Hidratacija

 Voda je neophodna ne samo za unutrašnje zdravlje, već i za zdravlje kože. Dobra hidratacija obezbeđuje gipku kožu, smanjuje pojavu finih bora i pomaže u uklanjanju toksina koji mogu dovesti do prevremenog starenja. Uključite najmanje 2 litra vode u svoju dnevnu rutinu i koristite hidratantne proizvode koji odgovaraju vašem tipu kože.

Zaštita od sunca
krema

Shutterstock

 

Bez obzira na godišnje doba, UV zraci mogu ubrzati starenje kože. Svakodnevna upotreba kreme za sunčanje sa adekvatnim zaštitnim faktorom može zaštititi kožu od štetnog dejstva sunca, sprečiti staračke pege, neujednačenu teksturu kože i gubitak elastičnosti. Izaberite proizvod koji odgovara vašem životnom stilu i vodite računa da ga pravilno i redovno primenjujete.

Antioksidativna ishrana

 Ono što jedemo odražava se na naš spoljašnji izgled. Hrana bogata antioksidansima bori se protiv slobodnih radikala koji su odgovorni za starenje ćelija. Uključite sveže voće i povrće, orašaste plodove, semenke i masnu ribu u svoju ishranu da biste imali koristi od širokog spektra antioksidanata kao što su vitamini A, C i E. 

Naparavanje sa aromatičnim biljem

 Napravite sopstvenu spa oazu kod kuće uz parne kupke za lice sa raznim aromatičnim biljem ili esencijalnim uljima. Na primer, parna kupka sa lavandom može da smanji stres i održi kožu sjajnom, dok ruzmarin može da pojača cirkulaciju za mladalački, svež izgled.

Korišćenje kockica leda
led

Shutterstock/Ledene kocke

 

 Stavljanje kockica leda na lice svakog jutra može stimulisati cirkulaciju krvi. Led može pomoći u zatvaranju pora i toniranju kože, dajući joj sjaj. Za dodatne prednosti, napravite kockice leda od zelenog čaja ili ružine vode koje ćete koristiti za ovu svrhu.

Svesno žvakanje

Vežbajte sporo i svesno žvakanje. Ovaj neobičan trik može imati neočekivane prednosti za mišiće lica, pomažući u toniranju i možda čak oblikovanju kontura lica. Takođe poboljšava varenje i asimilaciju hranljivih materija, pozitivno utiče na zdravlje kože.

Prinčana voda

 Voda u kojoj je natopljen pirinač može biti odličan tonik za kožu. Bogata inozitolom, koji podstiče rast ćelija i usporava proces starenja, pirinčana voda se može koristiti da poboljša elastičnost kože i da joj pruži glatkiji, mlađi izgled.

Tapkanje po licu
Masaža lica

Shutterstock

 

 Tehnika koja uključuje lagano i brzo tapkanje po koži vrhovima prstiju. Veruje se da pomaže u stimulisanju limfnog toka i tonizira kožu, smanjujući znake starenja i dajući licu odmoran izgled, piše Sensa.rs.

Maska od brašna od leblebija

Korišćenje brašna od leblebija i paste od kurkume kao maske za lice može duboko očistiti i pilingovati kožu. Ova kombinacija ima antioksidativna svojstva i daje sjaj, doprinoseći mladalačkom izgledu.

Gimnastika jezika

Neobična vežba koja podrazumeva intenzivno pomeranje jezika na različite načine, što može pomoći u toniranju mišića vrata i lica. Treba smanjiti fine bore i „ćureće vrat“ koji su povezani sa starenjem.

 

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading