Usporava starenje i zateže kožu: Preparat od samo dva jeftina sastojka briše bore za dve nedelje

Slobodanka Ćorić Vesti 25.12.2023 11:58 0

Postoji izreka da ne treba stavljati na kožu ništa što ne možemo da jedemo

Nega lica

Shutterstock

Kokosovo ulje može učiniti da izgledate 10 godina mlađe za samo dve nedelje, evo kako!

Ako ne verujete da ulje može podmladiti telo i lice za deset godina onda potcenjujete moć kokosovog ulja.

Nakon što pročitate ovaj članak, bacićete svoje skupe šampone i losione i zameniti ih kokosovim uljem. Postoji nekoliko jednostavnih tretmana koje morate pokušati da iskoristite prednosti ovog divnog ulja.

Postoji izreka da ne treba stavljati na kožu ništa što ne možemo da jedemo. U svetu lepote, kokosovo ulje je pravi zlatni rudnik, tvrde ljubitelji prirodne kozmetike, ali i brojni stručnjaci koji ističu da ovaj dar prirode zaista može da zameni skupe kozmetičke proizvode krcate hemikalijama.

Kokosovo ulje i soda bikarbona

Dovoljno je da ih pomešate u razmeri 1:1, a ako imate osetljivo lice onda dva dela kokosovog ulja i jedan deo sode bikarbone.

Očistite lice, mešavinu, pomešanu tako da deluje kao pasta, nanesite na lice kružnim pokretima. Ostavite masku pet minuta i zatim je sperite mlakom vodom.

Ako ovo budete radili tri puta nedeljno, navodno ćete ubrzo, već nakon tri nedelje, primetiti da su bore mnogo manje.

Ova maska će vam takođe rešiti problem sa aknama i mitiserima, a koža će vam sijati.

Dakle, da biste se podmladile za pet godina, kako tvrde žene po društvenim mrežama koje su je probale, potrebna su vam samo dva sastojka, soda bikarbona i kokosovo ulje.

Nezamenjiv je kao sastojak u kremama, pastama za zube, dezodoransima, kremama za sunčanje, zatim kao ulje za masažu, losion za telo, nežni, hidratantni piling, sredstvo za čišćenje lica i skidača šminke, kao i regenerator koji dubinski hrani kosu.

Tretman pre spavanja

Ovo je ono što treba da radite svako veče pre nego što odete u krevet. Uzmite malo kokosovog ulja i zagrejte ga u rukama. Kada je u tečnom obliku, utrljajte ga u lice. Možete ga ostaviti 30-60 minuta. Kada budete spremni za uklanjanje, navlažite peškir toplom vodom i očistite lice.

Za celulit

Celulit je za mnoge žene teško izlečiti. Kokosovo ulje je jednostavno najbolje rešenje. Uzmite kašiku kokosovog ulja, zagrejte, pa dodajte kašiku meda. Zatim nanesite na kožu i ostavite pola sata do sat vremena.

Za suve ruke

Verovatno možete da pretpostavite šta morate da uradite. Uzmite veliku količinu ulja, zagrejte ga i dobro utrljajte ruke. Zamastiće vam ruke, ako nemate vremena za pauzu od sat vremena, možete nabaviti gumene rukavice.

Za kosu

Ovo zahteva najviše posla, ali vredi. Otopite oko jedne kašike kokosovog ulja, nakon što se otopi nanesite na kosu i kožu glave. Odvojite vreme za temeljnu masažu. Ako imate puno kose, možda će vam trebati malo više. Ostavite kokosovo ulje na kosi do 2 sata. Što duže to bolje.

Piling tela

Rastopite 1/2 šolje kokosovog ulja i prelijte ga šoljom smeđeg šećera ili soli i dobro promešajte. Takođe možete dodati nekoliko kapi svog omiljenog eteričnog ulja ili ekstrakta vanile u prirodni piling koji duboko hidrira kožu.

Losion za telo

Devičansko kokosovo ulje poboljšava hidrataciju kože i smanjuje gubitak vlage kod ekstremno suve kože i može zamijeniti skupe losione za tijelo. Utrljajte ulje kružnim, masirajućim pokretima.

Za lice

Što se tiče kokosovog ulja kao glavne kreme za lice, velika većina ljudi voli ovo ulje, kažu da im je koža nahranjena i glatka, ulje ima prirodni zaštitni faktor 4 i prirodni vitamin E protiv starenja, tekstura je lagana, brzo se upija, nemasnog sjaja i divnog mirisa.

 Međutim, za neke koji imaju svetliju i osetljiviju kožu, kokosovo ulje za lice može biti preteško i začepiti pore, pa radije koriste shea ili shea puter, ulje jojobe, arganovo, bademovo ili maslinovo ulje. Ako imate osetljivu kožu, eksperimentišite sami i vidite šta vam odgovara...

Komentari (0)
Loading