Žene 40+ treba da znaju: Ne bacajte pare na ovu kozmetiku, nema efekta, postoji bolja alternativa

Vesti 12.12.2023 16:35 0

U pozadini hormonalnih promena povezanih sa godinama, počinje da se menja naša koža...

lice

Shutterstock

Kozmetika za žene u četrdesetim može da staje prilično bogatstvo, a pitanje je koliko je efikasna. Mi vam otkrivamo na koje preparate ne vredi trošiti novac

Većina nas na različite načine nastoji da uspori starenje i održi mladolikost. Nakon što pređemo prekretnicu u dobi od četrdeset godina, počinjemo da shvatamo da kozmetika koju smo do tada koristile više nema efekta. Tržište je preplavljeno raznim ponudama i savetima i jedino što vam preostaje da isprobavamo dok ne nađemo svoju magičnu kombinaciju. Da li je baš tako?

Nega kože

Shutterstock

 

Srećom, nije. Istina je, uvek postoje kreme koje su manje efikasne od drugih, a imaju jak marketing. Ali, zato smo tu mi da napravimo spisak preparata koji nisu efikasni u četrdesetim godinama.

Šta se događa sa kožom u četrdesetim godinama?

U pozadini hormonalnih promena povezanih sa godinama, počinje da se menja naša koža. Postaje sklonija oštećenjima i suva, hranljive materije počinju da se apsorbuju sporije i regenerativni procesi se usporavaju. Svi ovi aspekti zahtevaju da se pravilno izabere kozmetika za žene u četrdesetim.

Lice

Pexels

 

Bez sumnje, postoji određena lista proizvoda koji blagotvorno deluju protiv starenja ali postoje i beskorisni proizvodi. Na primer, ne bi trebalo da date prednost gustim proizvodima koji sadrže konzervanse, boje ili jake mirise. Takve supstance mogu izazvati alergijsku reakciju. Takođe, iako ne prodiru u slojeve epidermisa, pokrivaju kožu filmom, sprečavajući da korisne komponente utiču na nju.

Nakon 40 godina, koža lica većine žena prolazi kroz značajne promene. Gubi se elastičnost, a nevidljive bore na licu postaju dublje. Pored toga, vremenom počinje da se smanjuje proizvodnja kolagena i elastina, što je ranije pomoglo u održavanju čistog ovala lica i nije dozvolilo da se koža u predelu brade spusti.

Kozmetika za žene u četrdesetim koja jednostavno nema efekta

U potrazi za mladošću i lepotom, mnogi su spremni da kupe bilo koja sredstva samo da bi postigli željeni rezultat. Ali nemaju svi istinski pozitivan efekat. Zbog toga je toliko važno pažljivo odabrati kreme i maske, jer neke mogu biti ne samo beskorisne, već i izazvati iritaciju i suvoću.

Guste kreme

Guste kreme koje su rađene na bazi ulja postaju jedan od glavnih neprijatelja žena posle četrdesete. Zbog svoje teksture ne mogu prodreti duboko u slojeve dermisa, već se zadržavaju na površini kože, začepljuju pore i usporavaju proces regeneracije. Takvi kozmetički proizvodi ne pomažu koži da se oporavi, ne ubrzavaju obnavljanje ćelija i ne stimulišu rast proteina.

krema

Shutterstock

 

Kreme koje sadrže vazelin, mineralna ulja i tečne parafine mogu biti posebno štetne za kožu lica žena starijih od 40 godina. Ove komponente su otporneu na oksidaciju, pa produžavaju rok trajanja proizvoda. Ali njihov glavni nedostatak je to što sprečavaju isparavanje vlage. Naravno, ne treba se plašiti svih krema koje sadrže ove komponente, glavna stvar je da se uverite da njihova koncentracija u proizvodu koji koristite nije visoka.

Oštra sredstva za čišćenje

Na kraju dana apsolutno ne treba da ostavljate šminku na licu, jer to može dovesti do kontaminacije pora i pojave raznih upala,. Prva stvar koju treba da uradite je da očistite dermis od šminke i viška prljavštine. Posle 40. godine ovaj proces zahteva delikatnost, pa će agresivni odstranjivači šminke samo štetiti koži.

Maska

Shutterstock

 

Da biste uklonili dekorativnu kozmetiku, možete koristiti hidrofilno ulje, koje je namenjeno nežnom čišćenju, ali dobre su i pene za čišćenje lica. Za osetljiv, tanak i problematičan dermis, dobri su samo proizvodi mekog tipa, svi ostali će ostaviti film na površini i začepiti pore,piše Lepota i Zdravlje.

Masaža lica

Često se može čuti o efikasnom dejstvu masaže, ali nažalost njen rezultat nema tako snažan i brz rezultat kakav se od nje očekuje. Ova procedura nije u stanju da potpuno izgladi bore lica i vrati mladost koži. Vredi napomenuti da masaža može ublažiti znake umora i pomaže u održavanju tonusa kože. Međutim, neće biti moguće postići efekat podmlađivanja, zbog činjenice da niko ne može da promeni biološke procese.

Jastučići za područje oko očiju

Područje oko očiju je jedan od najdelikatnijih i najranjivijih delova lica, pa zahteva posebnu pažnju. Takva kozmetika za žene u četrdesetim košta pravo bogatstvo i sklone smo da ga platimo. Jer, upravo u ovoj oblasti počinju da se pojavljuju prve bore na licu koje su povezane sa godinama, koje brzo mogu postati duboke ako se ne brinu pravilno.

lice

Shutterstock

 

 

Jedan od popularnih proizvoda za područje oko očiju su jastučići. Oni su široko popularni i često im se pripisuju neverovatni rezultati, ali njihov efekat nije antiage. U većini slučajeva, uzrok kesa i tamnih krugova ispod očiju je nedostatak sna. Flasteri pomažu u vlaženju kože, blago uklanjaju znake otoka i umora. Ali ovaj efekat je kratkotrajan i ne rešava, već samo maskira problem.

Koja kozmetika za žene u četrdesetim jeste delotvorna?

Možete izgledati mlado i sveže i posle 40, jer lepota nikada ne nestaje. Glavna stvar je odabrati visokokvalitetne proizvode i obratiti pažnju na prisustvo vazelina, ulja i tečnog parafina. Ako nisu glavne komponente, a sve druge supstance će imati blagotvorno dejstvo na dermis i neće izazvati alergije, onda takve proizvode možete bezbedno dodati u svoju kozmetičku torbicu. Ali najvažnije je da ne zaboravimo da se prava lepota krije u nama i da se može pokazati jednostavnim iskrenim osmehom.

 

Bonus Najžena:

 

 

 

Komentari (0)
Loading