Moćan saveznik u službi lepote: Čemu sve služi VAZELIN, njegova upotreba je neograničena

Vesti 23.12.2021 18:40 0

Možda niste znali, ali on je jedan od glavnih sastojaka skupocenih krema i utiče na oporavak i regeneraciju kože

vazelin

Shutterstock

Osim što je pristupačan, dostupan je u svakoj apoteci i parfimeriji. Ova izuzetno jeftina mast može da vam posluži u neverovatne svrhe.

Da parfem duže traje

Ako imate osećaj da vam parfem brzo izvetri i da se nakon samo nekoliko sati miris gubi, problem rešite jednostavno-vazelinom! Pre nego što na kožu nanesete omiljeni parfem, mesto gde ste planirali da se naparfemišete namažite tankim slojem vazelina. Na taj način parfem će biti postojaniji i neće ispariti brzo kao inače do sada.

Za uklanjanje lepka od veštačkih trepavica

Veštačke trepavice svakako će učiniti da oči i šminka budu upadljiviji, ali kada ih skinete često nailazite na problem kako i čime ukloniti lepak koji je ostao na kapcima. Da biste bezbolno uklonili lepak sa trepavica i kapaka stavite malo vazelina na vatu i nežno protrljajte mesta na kojima se lepak zakačio. Vazelin u sebi sadrži ulje koje će u par poteza očistiti sav preostali lepak.

Balzam za ispucale usne

Zašto biste trošili novac na labalo kada je vazelin jedan od najboljih hidrirajućih sredstava pa ga slobodno možete koristiti i kao labelo. Vaše usne će biti negovane, hidrirane i senzualne.

Za čišćenje farbe za kosu koja je ostala na licu nakon farbanja

Dovoljno je da nanesete minimalne količine vazelina na lice pre farbanja i više nikada vas ovaj problem neće mučiti.

Piling tela

Dovoljno je da pomešata malo vazelina sa morskom solju i sebi obezbedite savršen piling tretman. Ovim tretmanom ćete se rešiti i ispucale kao i suve kože.

 

Komentari (0)
Loading