Izbrišite bore za 30 dinara: Žene koje su probale ovu masku za lice kažu da zateže kožu kao botoks!

Vesti 06.12.2023 13:48 0

Maska za lice iz kućne radinosti mnoge dame opisuju kao prirodni botoks i tvrde da pomaže protiv starenja, smanjuje crvenilo i deluje protivupalno.

žena

Shutterstock

Žene na društvenim mrežama tvrde da ova maska za lice deluje kao botoks, a najbolje je to što su vam potrebna samo dva jednostavna sastojka koja imate u kući.

- To je kućni „botoks“. Potrebne su vam samo mlevene semenke lana i voda - kaže Viktorija Benitez na društvenim mrežama, naglašavajući dobrobiti lana dok nanosi masku na kožu i kosu.

Objašnjava da, kada se ova maska nanese na kožu, masne kiseline će vam dati sjaj, a delovaće i protivupalno, pa će smanjiti i crvenilo, poret toga što će zategnuti kožu.

- Pomaže i u proizvodnji kolagena i ima deluje protiv starenja kože, zahvaljujući antioksidantima - dodaje Viktorija.

 

 

Ipak, navodi da ona nije dermatolog i da je svačija koža drugačija. Dok mnoge žene isprobavaju masku, dermatolozi iznose podeljena mišljenja oko njene efikasnosti.

- Maske za lice od lanenih semenki dobre su za kožu jer su bogate vlaknima koja mogu pomoći u održavanju zdravlja kože poboljšavajući hidrataciju - objasnio je Konstantin Vasjukevič, plastični hirurg iz Njujorka. Takođe, dodaje da antioksidanti mogu delovati na usporavanje starenja kože, piše „Njujork post“.

Ovo se upoređuje s botoksom zbog privremenog zatezanja kože. Sluz u semenkama lana ima gelastu konzistenciju koja, kada se nanese na kožu, može stvoriti privremeni efekat zatezanja. Zato koža izgleda čvršće i zategnuto, kaže Konstantin. Međutim, ne smatraju svi stručnjaci ovu masku čudesnom.

- Nanošenje maske za lice od lanenih semenki može uzrokovati privremeni učinak zatezanja zbog gelaste teksture. Kada je uklonite, sve fine linije i bore će se brzo vratiti - kaže Đina Damato, kozmetičarka. Ona kaže da rutini nege dodate kremu za sunčanje, retinol, dnevnu masažu lica i mikrostrujna stimulacija, ali upozorava da za trajnije rezultate treba vremena.

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading