Želite savršene obrve? Evo kako do njih uz pomoć 7 trikova, sve lepotice ih moraju znati!

Vesti 01.12.2023 09:21 0

Ako četkate obrve pre nanošenja bilo kog proizvoda, moći ćete jasnije da identifikujete oblasti gde je obrvama potrebna korekcija...

Obrve

Shutterstock

Ako vas interesuje kako da imate savršene obrve, koje će ceo dan ostati na mestu, pratite savete vrhunskih profesionalaca. Pravilna nega obrva neće oduzeti mnogo vremena, ali će obezbediti fantastične rezultate.

Ako postoji detalj koji može da promeni vaše lice za nekoliko sekundi, to su svakako obrve. Tokom godina, njihov oblik je bio tema značajnih debata. Lučne, poput Sofije Loren, tanke i jedva primetne, poput diva 90-ih. Debele i jasno definisane, kao 2010-ih… Obrve su postale barometar trendova koji se stalno razvijaju, pa bez obzira na to koji oblik odaberete, treba izdvojiti vreme za njihovu negu.

Obrve

Printscreen/Instagram

 

Jednostavno podešavanje ugla obrva može učiniti da vaše oči izgledaju veće ili manje, a isticanje određenih oblasti obrva može učiniti da crte lica izgledaju definisanije. Slede provereni saveti stručnjaka za obrve Nilam Holms kojoj se obraćaju mnoge poznate dame. Među njima su i Viktorija Bekam i Amanda Holden.

Kako da imate savršene obrve

1. Očešljajte obrve

Verovatno svaki dan češljate kosu, ali da li ste razmišljali o tome da uradite isto sa svojim obrvama? Ako ne, mnogo propuštate. Nabavite gusti češalj ili specijalni češalj za obrve i svakodnevno češljajte obrve. To će ukloniti mrtve ćelije koje se gomilaju na obrvama i osloboditi koren dlake i stimulisati rast dlačica.

Dobra je ideja da to uradite i pre šminkanja. Ako četkate obrve pre nanošenja bilo kog proizvoda, moći ćete jasnije da identifikujete oblasti gde je obrvama potrebna korekcija. Ne zaboravite da redovno perete češalj ili četku kojom češljate obrve.

2. Izbegavajte hidratantne kreme

Većina nas je navikla da nanosi hidratantnu kremu po celom licu, uključujući i obrve, ali prema Nilam Holms, “hidratanti, SPF i puderi mogu uništiti dlačice obrva i usporiti njihov rast”. Da biste izbegli takve probleme, nakon nanošenja proizvoda za negu kože, pokušajte da uklonite sve ostatke proizvoda koji mogu ostati u dlačicama obrva. Isto važi i za pripremu šminke – tako ćete se zaštititi od efekta razmazanih obrva, jer hidratantna krema često ometa pravilno nanošenje proizvoda na obrve.

3. Ne plašite se bojenja

Provesti nekoliko minuta na šminkanje svakog jutra nije zadatak za svakoga. Za one koji preferiraju rešenja koja ne zahtevaju mnogo održavanja, nijansiranje obrva može biti prava blagodat. Ova osnovna procedura, koja traje 20-30 minuta, nudi se u većini salona. Sa pravilnom nijansom, obrve izgledaju gušće i markantnije. Efekat može trajati do tri nedelje.

obrve

Shutterstock

 

Inače, ako želite da promenite oblik obrva, bojenje treba obaviti pre toga. “Nijansiranje obrva pre uklanjanja dlačica omogućava vam da vidite sa čime zaista radite pre nego što oblikujete linije“, savetuje Holms.

4. Nanesite šminku za obrve u nekoliko slojeva

Ako koristite samo jedan proizvod na obrvama one će izgledati jednodimenzionalno i neprirodno. Različiti proizvodi za obrve često dobro rade zajedno kako bi stvorili maksimalan efekat.

Na primer, gelove i olovke je najbolje koristiti zajedno za prirodniji izgled, dok puderi dobro deluju preko pomada za obrve. „Da bih usavršila obrve, koristim olovku, pomadu, puder, a zatim držač za obrve da sve to držim na mestu – tim redosledom”, objašnjava Nilam.

obrve

Printscreen/Instagram

 

5. Obratite pažnju na oblik olovke

Olovke za obrve dolaze u različitim oblicima i veličinama, a oblik njihovih vrhova određuje konačni izgled. “Mikrofini vrhovi su najbolji za stvaranje finih poteza nalik na kosu i dodavanje prirodne punoće na mestima gde je to neophodno”, objašnjava Holms. “Dijamantski ili trouglasti vrh dobro funkcioniše za oblikovanje i popunjavanje cele obrve.”

6. Koristite hajlajter

Ovo je dobro poznati trik koji je cenjen zbog svoje sposobnosti da doda volumen obrvama  dok koži daje malo sjaja. Ali, hajlajteri zahtevaju određenu strategiju.

Šminka

Shutterstock

 

Nilam Holms savetuje: “Kada je u pitanju hajlajter, sve je važno. Najbolji način da izbegnete preterivanje je da izaberete mat hajlajter ispod obrva koji je svetlije nijanse od vaše kože. Ako ne možete da pronađete savršeni hajlajter u svom tonu, koristite senku sa finim puderom za suptilan efekat sjaja.”

7. Pazite na ishranu

Kao i kod mnogih stvari, ono što je spolja zavisi od onoga šta se dešava iznutra. Ishrana bogata hranljivim materijama, kao što je biotin, ključna je ne samo za kosu već i za obrve. Što češće jedite: jaja, ribu, povrće i avokado.

Obratite pažnju i na keratin, ovaj protein je građevinski materijal za jaku kosu i obrve. Holms napominje da je “ishrana bogata proteinima” potrebna da bi se podržala proizvodnja keratina, objašnjavajući da je on “od suštinskog značaja za održavanje i regeneraciju folikula dlake”. 

 

Bonus NajŽena:

 

 

 

Komentari (0)
Loading