Masaža lica uljem 101: Očuvajte kožu lica na zdrav i prirodan način, evo kako ćete dobiti maksimalan efekat

Vesti 28.11.2023 11:16 0

Mnoge devojke i žene se plaše da koriste ulja zbog njihove teške teksture, koja lako zapuši pore, ali...

lice

Shutterstock

U zimskom periodu, ulje za lice naš je najbolji saveznik za očuvanje zdrave i lepe kože. A kako se koristi ulje za lice?

Multifunkcionalnost i popularnost ulja za lice leži u činjenici da se može primeniti kao samostalan proizvod, uz kremu, kao deo maske za lice i na mnoge druge načine. Ovaj proizvod treba svima nama u zimskom periodu kada koža biva izložena štetnim spoljašnjim uticajima. I kada osnovna nega više ne može da zadovolji njene potrebe. Kako mudro koristiti ulje za lice i postići maksimalan efekat?

ulje

Shutterstock

 
Kako se koristi ulje za lice

Mnoge devojke i žene se plaše da koriste ulja zbog njihove teške teksture, koja lako zapuši pore, ali bitno je kako koristite ovaj proizvod. Na primer, bolje je izbegavati mineralna kozmetička ulja, jer su veoma komedogena i nose rizik od prezasićenja kože. Takva ulja stvaraju prilično gust film na koži, koji, s jedne strane, zadržava vlagu, a sa druge sprečava kožu da “diše” i prirodno se čisti. A to dovodi začepljenja pora i upale. Izuzetno je važno da izaberete prirodno ulje koje vam odgovara, odnosno da se fokusirate na svoj tip kože i njene potrebe.

Kako se koristi

Razna prirodna ulja su pogodna za negu lica: ulje jojobe, maslinovo, bademovo, ulje pšeničnih klica, ulje šipka, avokada, semenki grožđa, kokosovo ulje itd. Inače, ulje jojobe savršeno uklanja šminku i čisti kožu, jer je odličan rastvarač masti i prljavštine. Nakvasite blaznicu i nanesite nekoliko kapi ulja i lagano uklonite šminku. Zatim operite lice kao i obično svojim omiljenim gelom/penom. Ako uklonite šminku sa očiju, budite spremni na formiranje karakterističnog “filma”.  

U čistom obliku
lice

Shutterstock

 

Nanesite ulje na čistu, vlažnu kožu. Ovo će obezbediti ravnomernu distribuciju proizvoda i takođe će pomoći u zadržavanju vlage u koži. Zapamtite da nanošenje ulja na suvu kožu može izazvati isušivanje epidermisa, piše Lepota i Zdravlje.

Kombinovano

Ako želite da kombinujete ulje sa proizvodima za negu kože, pre ulja morate naneti hidratantnu kremu. Nikako obrnuto, jer hidratantni sastojci neće moći da prodru kroz ulje, tako da koža neće imati nikakve vajde od kreme.

lice

Shutterstock

 

Krema na bazi ulja može se nanositi i pre i posle nanošenja ulja za lice. Na taj način će moći duboko da zasiti kožu i obogati je svojim blagotvornim svojstvima. Ulje treba da bude toplo. Stavite 2-3 kapi na dlanove i zagrejte između njih. Zatim lagano pritisnite na lice i lagano trljajte duž linija za masažu. I pazite da ne dodirujete pipetom kožu!

Masaža lica

 

 

Maska

Prvo naparite očišćeno lice, a zatim na njega nesite ulje i prekrijte toplim, vlažnim peškirom. Ostavide da deluje desetak minuta, pa obrišite lice.

 

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading