Izgledaćete zavodljivo i privlačno: Pet pravila u šminkanju koje mora da zna svaka žena

Olja Jelić Vesti 03.08.2023 08:00 0

Postoje određene tehnike u šminkanju, koje svaka žena do svoje 30-e godine mora da usavrši, kako bi izgledala zavodljivo i privlačno.

Rumenilo

Shutterstock

Iako su godine manje važne, nego samopouzdanje kojim ćete ih ispuniti, tridesete su ipak prvi prag zrelosti, koje podrazumevaju da ste osnovna pravila u šminkanju izvežbale.

Najbitnija je podloga

Pre nego što napunite 30, svaka žena već treba da usavrši beauty rutinu, kojom će postići zdravu, srećnu, zadovoljnu i sjajnu kožu.

konturisanje

Shutterstock

 

 

Kožu morate dobro hidrirati, kako biste je pripremili za šminkanje. „Ne možete imati predivnu sliku, bez predivnog platna“. I zato pre nego što uopšte počnete da nanosite šminku, važna je podloga i zdrava, zategnuta koža.

Važno je da brižljivo birate kreme, čiji će sastojci transformisati i hidrirati kožu.

Najvažnije je područje oko očiju, koje je najosetljivije, sklono starenju i dobijanju onih finih, tankih linija, baš zbog dehidratacije i zato tu nanesite puno kreme. Zatim, tu dolazi iluminator, za nijansu svetliji nego što je to korektor, kako bi savršeno prekrili podočnjake i izgledali blistavo.

Korektor možete dodati bilo gde na licu kako bi prekrile sitne nedostatke.

Konturisanje

Tajna da lako konturišete leži u proizvodima, koji će vam dati svetlu, sjajnu završnicu, tako da ne izgledate kao da ste preterale sa puderom.

Pratite liniju jagodičnih kostiju, koja će vam pokazati pravo mesto gde da senčite, a dodir hajlajtera na vrhu jagodica daće odličnu završnicu. Četkicom brzo prelazite preko nosa i senčite linije, koje se spajaju sa obrazima.

Šminka

Shutterstock

 

Za konturisanje vam je ključna četka za rumenilo. Četka predstavlja vaše ruke.

Kada završite sa senčenjem, četkom dodajte bronzani sjaj, kako biste dobile sun-kissed efekat na koži i ne zaboravite da nebrojano puta, brzim i odlučnim pokretima prelazite četkom po koži.

Mat karmin

Mat karmini su veličanstveni i nema razloga da se plašite da nanosite jarke, intenzivne nijanse mat karmina. One će učiniti vaše usne debljim i širim. A ništa nije tako seksipilno i privlačno, kao jarko crveno nakarminisane usne.

karmin

Shutterstock

 

Ako želite da povećate gornju usnu, to jednostavno možete uraditi tako što ćete crvenom olovkom za usne, sa rozikastim sjajem iscrtati liniju iznad vaše linije usne.

Zlatni smokey eyes

Magično zlatni tonovi i odsjaj na očima učiniće ih krupnijim i sjajnim, a nijanse sunca i zlata koje se presijavaju i poigravaju na svetlosti, učiniće vas prelepom i zavodljivom.

Rumenilo, koje izgleda potpuno prirodno

Predivno rumenilo može neverovatno da vas podmladi i učini da izgledate kao devojčica. Kada ga nanosite, tajna je u tome da imitirate proces kada prirodno pocrvenite.

 

 

Komentari (0)
Loading