Bez DIJETA i GLADOVANJA: Uradite ove TRI stvari pre spavanja i SMRŠAĆETE bogovski

Vesti 14.05.2023 19:30 0

Bliži se leto i vreme kupaćih kostima, a svim nam je nazamislivo da možemo da mršavimo bez restriktivnih dijeta

Bez DIJETA i GLADOVANJA: Uradite ove TRI stvari pre spavanja i SMRŠAĆETE bogovski

Shutterstock

 

San i mršavljenje

San i mršavljenje - kako se odmor može pretvoriti u našeg saveznika u borbi protiv suvišnih kilograma?

Mnogi bi se složili da je san jedan od najvažnijih faktora kada govorimo o zdravom načinu života. Ali, jeste li znali da san takođe može biti i ključan faktor za mršavljenje?

Naime, nedovoljna količina sna može poremetiti ravnotežu hormona u telu, što može dovesti do povećanog apetita i žudnje za slatkišima. Takođe, nedostatak sna može usporiti metabolizam, što može učiniti da gubljenje kilograma postane izazovnije.

Međutim, dovoljna količina sna, od 7 do 9 sati svake noći, može poboljšati metabolizam, smanjiti apetit i pomoći u održavanju zdrave telesne težine. Takođe, kvalitetan san može pomoći u smanjenju stresa, što može biti ključno za oslobađanje od navike prejedanja.

Popite čašu mleka pre spavanja

Dakle, umesto da se fokusiramo samo na dijetu i vežbanje, ne zaboravimo da je kvalitetan san važan deo jednog zdravog načina života. Pronađimo vreme za odmor i spavanje, i dajmo svom telu priliku da radi svoj posao, uključujući i borbu protiv suvišnih kilograma.

Ukoliko želite da poboljšate metabolizam i sagorite više kalorija, razmislite o izgradnji mišića, što je olakšano ako popijete mleko pre spavanja. Ako vaši mišići budu jači, trošićete više kalorija, a samim tim će se i vaš metabolizam ubrzati.

Otvorite prozor pre spavanja

Pored toga, važno je da se okružite prijatnom atmosferom u spavaćoj sobi. Pre odlaska na spavanje, obavezno provetrite i rashladite sobu, jer će vam smanjena temperatura pomoći da se lakše opustite i zaspite.

Isto tako, važno je da odvojite vreme za sebe i svoj mir pre nego što odete na spavanje. Često smo pod stresom i napeti, pa je važno da se opustimo i smirimo pre nego što krenemo na počinak. Uzmite barem petnaestak minuta pre spavanja i posvetite ih samo sebi, uživajući u nečemu što vas opušta i prija. Na taj način ćete se bolje odmoriti tokom noći i probuditi se osveženi i spremni za novi dan.

Komentari (0)
Loading