Čokolada je napravljena od kakao zrna sa kakao drveta u Centralnoj i Južnoj Americi i delovima Azije. Zrna su pečena i drobljena u pastu.
Kakao puter se pravi uklanjanjem dela masti iz ove paste. Ovaj bogati puter se koristi u kozmetici i kozmetičkim tretmanima. Preostala pasta, koja se naziva čokoladni liker, koristi se za proizvodnju čokolade za kuvanje.
Za piling od čokolade potrebno je da pomešate tri supene kašike otopljene crne čokolade sa tri supene kašike braon šećera i 100 ml kokosovog ulja.
Upotreba:
Piling pre upotrebe treba blago zagrejeti tako da bude mlak. Njime blago masirate kružnim pokretima prethodno očišćenju kožu lica oko 10 minuta, a zatim umijte kožu mlakom vodom. Nakon upotrebe pilinga nije neophodna krema za lice jer za sobom ostavlja masan film koji deluje kao krema.
BONUS VIDEO