Četri kilograma manje uz JABUKOVO SIRĆE: Potrebno je da ga pijete u ovo doba dana

Vesti 07.01.2023 23:00 0

Uvrstite jabukovo sirće u svakodnevnu ishranu i pomoći ćete zdravlju svog organizma na mnogo načina

jabukovo sirće

Shutterstock

Dokazano je da ubrzava metabolizam, tako da je efikasan saveznik kod mršavljenja, a mi vam otkrivamo u čemu ljudi greše kada ga koriste u tu svrhu.

“Kada u organizam unosimo kiselinu poput jabukovog sirćeta, ona podstiče izlučivanje želudačne kiseline. Na taj način se pospešuje razgradnja hrane i lakše mršavite“, kaže nutricionista Sandra Marić Bulat.

Oni koji su svaki dan uzimali kašičicu pre ručka i večere nakon 12 nedelja izgubili su 4 kilograma.

“Jabukovo sirće pomaže da smršate ako ga pijete pre velikog obroka”, tvrdi ona i dodaje da je mit da jabukovo sirće na prazan želudac pomaže kod gubitka kilograma i da ne postoje dokazi o efektima mršavljenja na ovaj način.

Osim mršavljenja jabukovo sirće ima i druge pozitivne efekte.

Pektin iz jabuke uklanja holesterol iz organizma jer apsorbuje masti , a aminokiseline iz sirćeta neutralizuju loš LDL kolesterol. Jabukovo sirće je odlično i za krvne sudove.

Ukoliko imate visok pritisak, stručnjaci savetuju da pomešate kačičicu jabukovog sirćeta i meda u čaši i da to pijete dva puta nedeljno.

Od pomoći vam može biti i ako imate problema sa probavom i grčevima. Priprema se na isti način kao i kod visokog pritiska. Bogat je kalijumom i etanskom kiselinom koje su odlične protiv zapušenog nosa i prehlade. Kalijum razređuje sekret, a etanska kiselina sprečava širenje bakterija. Neki tvrde i da možete zaustaviti štucanje ako pomešate kašičicu sirćeta sa čašom tople vode.

Komentari (0)
Loading