Ova MASKA za lice hidrira suvu kožu: Mnogi tvrde da ne postoji ništa bolje od nje, lice posle tretmana BLISTA!

Vesti 22.02.2023 17:00 0

Maske za suvu kožu lica su samo još jedan od načina na koji joj možete pomoći da bude blistava i lepa

Lice

Shutterstock

Ako imate suvu kožu lica, znate koliko može da bude problematična. Njen stalni pratilac su iritacija, crvenilo i perutanje. Uz to, imate stalni osećaj da vam koža lica "puca".

Čak i da je sasvim normalna sigurno će se desiti u nekom momentu u zimskim danima da postane suva i ne tako nežna kao što je bila.

Avokado je odličan izbor za suvu kožu lica, jer je bogat važnim vitaminima za lice i brojnim mineralnim materijama. Njegova kremasta struktura je veliki plus, jer se lako razmazuje po licu. 

Ova MASKA za lice hidrira suvu kožu: Mnogi tvrde da ne postoji ništa bolje od nje, lice posle tretmana BLISTA!

Pexels

 

Postupak:

Odvojite jednu polovinu zrelog avokada i viljuškom je izgnječite. Po potrebi dodajte jednu kašičicu maslinovog ulja i svega par kapi limunovog soka. Sve dobro umešajte i prionite na posao. 

Prstima nanosite masku na čistu kožu i masku raspoređujte ravnomerno po licu. Na kritičnim delovima lica dodajte malo više smese, kako bi koža lica bolje upila. Ostavite na licu da odstoji nekih dvadesetak minuta, pa isperite. 

Koža lica će vam biti umirena i glatka na dodir. Po potrebi, može da namažete kremu za lice, ali u prvo vreme to sigurno neće biti neophodno. Maslinovo ulje će odlično nahraniti kožu. 

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading