Zbog ovih TRIKOVA, Korejke ostaju zauvek mladolike: Nikada se ne brišu PEŠKIROM, a pravilo broj TRI je posebno važno!

Vesti 05.12.2022 09:43 0

Njihove tajne nege ćete obožavati

Zbog ovih TRIKOVA, Korejke ostaju zauvek mladolike: Nikada se ne brišu PEŠKIROM, a pravilo broj TRI je posebno važno!

Shutterstock

Svaka kultura ima određene tradicije,od oblačenja, porodičnih odnosa, načina poslovanja, ali i ulapšavanja i negovanja zdravlja, kože i lepote. Kineskinje imaju bogatu tradiciju nege kože lica prirodnim sredstvima, najčešće na bazi pirinča, Indijke imaju odlične recepte za negukose uljima, a sada vam otkrivamo koja je tajna savršenog tena, mladolikosti i lepe kože lica Korejki.

Trikovi žena iz Koreje su jednostavni, jeftini, ne podrazumevaju preskupu kozmetiku, a može ih svako primeniti za čistolice, negu i podmlađivanje. Jedan od najzanimljivijih saveta jeste da ne treba koristiti peškir za brisanje lica, u nastavku ćete otkriti zašto.

Evo kojih 5 saveta prelepih Korejki za negu lica možete i vi a isprobate na svojoj koži:

1. Čišćenje jedan minut - Precizne su i tačno čiste lice jedan minut. U ovu svrhu koriste proizvode za čišćenje lica koje kasnije ispiraju. Uvek nanose proizvode za čišćenjelice i spiraju ga odozdo nagorem odnosno od brade do čela.

Zbog ovih TRIKOVA, Korejke ostaju zauvek mladolike: Nikada se ne brišu PEŠKIROM, a pravilo broj TRI je posebno važno!

Shutterstock

 

 

2. Vodica za lice - Većian Korejki uvek u neseseru ima "vodicu za lice". Postoje različite vodice za lice namenjene raznim tipovima kože, a umesto tonera koriste sprej za lice, jer pruža hidrataciju i predstavlja dobru pripremu za šminku. Kako da napravite ružinu vodicu, pročitajte OVDE.

3. Lupkanje umesto trljanja - Ovo je stari savet: sve što nanosite na lice treba naneti laganim lupkanjem, a ne trljanjem. Ovo će podstaći cirkulaciju krvi u koži, ali može pomoći i da koža lakše upije proizvode. Lupkanje se izvodi nežno, tako što prvo nanesete proizvod na kožu, a zatim nežno lupkate dok koža sve ne upije.

4. Ne koristite peškir - Korejke ne trljaju lice peškirom, jer to može izazvati crvenilokože. Kada se umiju, preostalu vodu na licu smanjuju tako što se lupkaju prstima po koži. To rade nežno, a koža nije iritirana, ostaje duže vlažna i izgleda svežije.

5. Pred spavanje očistite lice uljem - Čišćenje lica uljem za čišćenje pomaže u uklanjanju prljavštine, nečistoća i sebuma nakupljenog tokom dana. Korišćenje ulja sa prljavštinom omogućava vam da temeljno očistite kožu noću. Umasirajte lepo ulje po celom licu i i polako ga ispirajte. Lupkajte prstima kožu lica kako bi nakon pranja upila vodu i važne materije iz ulja.

 

 

Komentari (0)
Loading