Za ovim ŠIŠKAMA su nekada žene ludele: Trend koji se vraća na velika VRATA, zadobiće mnogobrojne SIMPATIJE

Vesti 26.05.2023 16:15 0

Neće vam smetati ni preko leta

Za ovim ŠIŠKAMA su nekada žene ludele: Trend koji se vraća na velika VRATA, zadobiće mnogobrojne SIMPATIJE

Profimedia

Pravi naziv za vrstu frizure je "Curtain-bangs" šiške,  koje su obeležile period sedamdesetih godina prošlog veka. Poslednjih godina se sve više vraćaju u modu ali u mnogo boljoj varijanti.

Neki poznati frizeri tvrde da ipak na njihovo mesto dolaze "drape" šiške koje mnoge poznate dame promovišu i koje mnogima dobro stoje. 

Prava zavesa- šiške imaju  "neobaveznu" shag formu i ošišane su na dužinu ispod obrva te se pružaju do jagodične kosti. Imaju moć da uokvire crte lica, a drape šiške slede istu ideju, samo što su duže i glamuroznije.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo)

 

Za razliku od zavesa šiški njihova dužina je skroz do brade, što daje mogućnost raznoraznom stilizovanju. Kada vam dosade, prosto možete da ih zavežete u rep.

Takođe, frizura jednako dobro izgleda u feniranoj varijanti, i to u fen-frizuri kakvu su popularizovali supermodeli devedesetih, a u poslednje vreme dominira TikTokom.

 

 

Takve frizure nosili su supermodeli poput Cindy Crawford, Naomi Campbell, Kate Moss, te tako njihovi lookovi mogu i ove sezona poslužiti kao odlična inspiracija.

Dakle, ako se trenutno nalazite u fazi gde puštate šiške, onda su drape šiške varijanta koju morate isprobati. Pitajte frizera da ih stilizuje na dužinu do brade, kako bi se savršeno uklopile u ostatak frizure, čime ćete napraviti odmak od klasičnih šiški.

Drape šiške možete da nosite u modernoj varijanti, kao deo opuštenog repa a zatim u isfeniranoj varijanti. 

 

 

 

Komentari (0)
Loading