Ove namirnice BRZINOM SVETLOSTI sagorevaju masne naslage: Ubrzavaju metabolizam do MAKSIMUMA

Vesti 05.09.2022 17:00 0

Neke namirnice mogu da ubrzaju metabolizam i da pomognu u sagorevanju masnih naslaga

Ove namirnice BRZINOM SVETLOSTI sagorevaju masne naslage: Ubrzavaju metabolizam do MAKSIMUMA

Shutterstock

 

Naš organizam ne može da funkcioniše bez masti, jer su one osnovni izvor energije i esencijalnih masnih kiselina, oblažu unutrašnje organe, griju telo, pa su samim tim nepohodne u proizvodnji enzima važnih za održavanje vitalnih funkcija.

Međutim, nezasićene masti su zdrave, dok zasićene mogu oštetiti ćelije, što za posledicu ima brojna obolenja kao što su dijabetes i bolesti srca.

Cimet

Blagodati cimeta su sve poznatije, a neka straživanja su pokazala da samo jedna kašičica ovog začina dnevno pospešuje sagorevanje masnih naslaga. Esencijalno ulje iz cimeta aktivira metabolički proces termoregulacije kojim se sagorevaju kalorije.

Osim toga, cimet je poznat kao začin koji snižava nivo šećera u krvi, a to dovodi do povećanja nivoa insulina u organizmu, koji je odgovoran taloženje masnih ćelija. Idealan napitak je kašičica cimeta sa kašičicom meda u čaši tople vode, koji možete konzumirati u toku dana.

Grejpfrut

Hemijska svojstva ovog voća stimulišu metabolizam, što pomaže kod izbacivanja viška tečnosti iz organizma. Grejpfrut sadrži enzime koji snižavaju nivo insulina i glukoze u krvi, što ubrzava sagorevanje šećera, ograničava njegovu apsorbciju i transformaciju u masti.


Zeleni čaj

Zeleni čaj se često naziva "čistačem" tela. Zahvaljujući svojoj sposobnosti da stimuliše oksidaciju masti, blagotvorno deluje na sprečavanje nagomilavanja masnih naslaga u telu. Jedinjenja koja se nalaze u zelenom čaju, kao što je antioksidant katehin, pomažu u procesu sagorevanja masnih naslaga, pojačavajući efekte hormona koji sagorevaju masti.

Bademi

Ovaj orah sadrži dobre masti, koje snižavaju nivo lošeg holesterola u krvi. Pored toga, bademi snabdevaju dve esencijalne masne kiseline – omega 3 i omega 6. Odličan su borac u topljenju masnih naslaga, a nutricionisti preporučuju da se koriste kao zdrava užina. Kokosovo ulje Kokosovo ulje se smatra namirnicom koja je i odličan borac koji topi masne naslage. Ova hrana je bogata mastima koje se ne akumuliraju u telu, jetra ih sagoreva da bi stvorila energiju potrebnu telu za rad.

Kokosovo ulje

Ono ima sposobnost sagorevanja masnih naslaga, a u ishrani se preporučuju umerene količine kokosovog ulja, jer ima visoku kalorijsku vrednost.


BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading