Nega lica u toku CIKLUSA deluje NEMOGUĆA: Iskaču vam BUBULJICE i koža se masti, ali postoji rešenje

Vesti 29.11.2022 09:15 0

Da se približava menstruacija – nema boljeg pokazatelja od bubuljica. Uvek su na nezgodnom mestu, iskoče preko noći i šminka ne pomaže

alergija

Shutterstock

Sasvim je normalno da nekoliko dana pre menstruacije počinju da se pojavljuju akne, bubuljice, da je koža otečena i masnija nego inače. Naravno, simptomi se razlikuju od vašeg tipa kože, od balasna hormona, a nekad i od menstruacije do menstruacije.

Zato je koži potreban drugačiji tretman od redovnog, jer se tada i koža drugačije ponaša. Verovatno već znate da je potrebno menjati skin care rutinu kako se menjaju godišnja doba, a isto tako rutinu treba menjati i u zavisnosti od vašeg ciklusa.

Kakav je tretman potreban koži za vreme menstruacije? Imamo nekoliko saveta koji bi mogli da vam pomognu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emma Hoareau (@emmahoareau)

 

Dodatno hidrirajte lice

Nije redak slučaj da u toku menstruacije lice postane suvlje, a čak i da je masno, to ne znači da mu hidratacija nije potrebna. Pre spavanja, na lice namažite noćnu hidratantnu kremu, sačekajte da upije, pa preko stavite nešto što će zaključati tu vlagu u koži.

Nakon večernje hidratantne kreme je najbolje da stavite squalane, hemijsko jedinjenje nalik ulju koje se već nalazi na našoj koži, ali u toku starenja ga sve manje lučimo. Još jedan izbor je da namažete tanak sloj vazelina, ali pre toga budite sigurni da vam ovaj proizvod ne smeta.

Ako već imate svoju skin care rutinu, verovatno ste već upoznati stavljanjem proizvoda koji hidriraju, ali u toku menstruacije njih treba nanositi na lice svakog dana.

Nemojte stavljati šminku

U “onim” danima je potrebno da vam koža diše. Naročito ako menstruacija uzrokuje pojavu bubuljica na vašem licu. Šminka može uticati na to da je bubuljicama potrebno više vremena da prođu.

Ako imate akne, onda je vrlo verovatno da se one u većoj meri pojavljuju nekoliko dana pre nego što imate menstruaciju. Generalno nije baš dobar izbor svakog dana šminkati kožu podložnu aknama, naročito ako ste u periodu oporavka. Probajte da bar nedelju dana provedete bez šminke, a nastavite sa istom skin care rutinom i pratite šta se dešava, odnosno, da li dolazi do poboljšanja.

 

 

Izbegavajte preterani piling

Uzmite u obzir da je vaša koža lica dodatno osetljiva u periodu menstruacije i da često postaje masnija ili suvija, zavisi od tipa kože. Zato možete osetiti potrebu da češće radite piling. I ovo je veoma loš izbor. Naročito kad je u pitanju mehanički piling.

Ovu vrstu pilinga treba izbegavati jer pravi mikro-povrede na koži. Hemijski piling ne bi trebalo da radite više od 3 puta nedeljno, dva puta ako imate osetljivo lice. Eksfolijacija se obično obavlja uveče, a sutradan ujutro obavezno stavite SPF kremu kako biste zaštitili kožu

 

Komentari (0)
Loading