I do TRI nijanse svetlije: Napravite same DOMAĆU FARBU za kosu, a efekat će vas oduševiti!

Najžeba Vesti 12.01.2022 16:55 0

Konačno je pronađeno rešenje za domaću “farbu”, koja kosu posvetli za čak dve do tri nijanse.

Punđa

Shutterstock

Maska sa cimetom:

Da biste spremili ovu masku potrebni su vam sledeći sastojci:

3 kašike meda

3 kašike cimeta
5-6 kašika balzama za kosu

Količina ovih sastojaka prilagođena je za jednu upotrebu za dužu kosu. Za kosu srednje dužine (do ramena), količinu sastojaka prepolovite.

 

Priprema:

Crash Closes Section of I-95, Stranding Hundreds of Virginia Motorists Overnight

U staklenoj ili plastičnoj posudi pomešajte med i cimet. Mešajte polako, da se dobro sjedine. Kad se smesa ujednači, dodajte svoj balzam za kosu. Ponovo dobro promešajte i spremna je za nanošenje.

Postupak:

Prvo dobro operite kosu na uobičajen način. Kad se kosa prosuši, očešljajte je širokim češljem i podelite na pramenove. Nanesite smesu na kosu četkom za farbanje i vodite računa da temeljno ofarbate svaki pramen. Ako vam je zgodnije, možete smesu nanositi i rukama, utrljavajući je u kosu. Vodite računa da je ne nanesete na lice, jer može izazvati blago crvenilo i iritaciju. Takođe, nemojte utrljavati smesu u vlasište.

Kada ste naneli masku, kosu podignite i umotajte u malu punđu. Stavite najlonsku kesu i peškir preko nje, i držite 30 minuta. Nakon toga skinite peškir i držite najlon kesu još 4-5 sati. Nakon toga temeljno isperite kosu toplom vodom.

Kod korištenja maske za kosu sa cimetom možete postići ne samo željenu boju, već ćete ojačati i folikule dlake i ubrzati rast kose. Sve je to zbog činjenice da je cimet bogat vitaminima i antioksidansima. Ukoliko želite da vaša kosa još više posvetli, ponavljajte postupak nekoliko puta.

Brinete moraju da budu strpljivije i da ponove proceduru nekoliko puta. Događa se i da neće biti rezultata, sve zavisi od strukture i boje kose. Ali, u svakom slučaju, pokušajte, ništa ne košta. Posle maske sa cimetom, kosa će sigurno dobiti mekoću, svilenkastu teksturu i obnoviće se.

Komentari (0)
Loading