ZUBI kao BISERI: Ovo su najefikasniji i NAJJEFTINIJI trikovi za kućno izbeljivanje zuba

Vesti 24.12.2021 11:13 0

Svi sanjamo da nam zubi budi savršeno beli i pod konac

Zubi

unsplash.com

Uprkos činjenici da je za lep osmeh pre svega neophodno stalno održavanje higijene usta i usne duplje, a neosporno je i da ne treba da preskačemo posete stomatologu, postoje trikovi za savršeno izbeljivanje.

Pored toga što je reč o izuzetno jeftinim trikovima, bitno je znati da se pri ovim postupcima ne oštećuje zubna gleđ.

1. Izbeljivanje zuba kurkumom

Ovaj poznati žuti prah će vas oduševiti. Pomešajte dve kašičice kurkume, kašiku maslinovog ulja i kšičicu vode. Smesu nanesite na četkicu i trljajte zube svakodnevno bar deset minuta.Kao odličan antiseptik i prirodni antibiotik, kurkuma leči ranice i sitne pukotine, upalne procese u usnoj duplji i pomaže kod krvarenja desni, pa je njena uloga višestruka. 

 

2. Kora od banane i kora pomorandže

Kora od banane sadrži supstance koje održavaju savršenu boju vaših zuba. Utrljajte unutrašnjom stranom kore svoje zube i ostavite 5-7 minuta, nakon toga isperite. Isto važi i za pomorandžu, dakle postupak se ponavlja. 

 

3. Izbeljivanje zuba aktivnim ugljem

Možda ste već primetili da su se na tržištu pojavile paste sa aktivnim ugljem za izbeljivanje zuba. Ove paste su često duplo skuplje od standardnih, a aktivni ugalj nam je dostupan i jeftin. Za izbeljivanje je dovoljno da pomešate kašičicu aktivnog uglja i kašiku kokosovog ulja. U dobijenu smesu umočite četkicu i perite zube 2 minute. Isperite usta i ponovite proceduru. Ovom procedurom postići ćete sličan efekat kao posle profesionalnog čišćenja zuba od naslaga i kamenca kod stomatologa.

 

Komentari (0)
Loading