"Tašta mi je rekla da je njena ćerka suviše dobra za mene": Muškarci otkrili šta se dešava iza kulisa njihovih brakova, a evo zbog čega "vuku" najveću traumu

Tatjana Badarević Vesti 10.07.2024 16:19 0

Ispovesti muškaraca koji su priznali da im brak predstavlja teret i zašto je to tako.

par

Shutterstock

 

Očuvanje odnosa i strasti u braku može biti teško zbog rutine i svakodnevnih obaveza koje često preuzimaju prioritet nad kvalitetnim vremenom provedenim zajedno.

Stres uzrokovan poslom, finansijama i porodičnim obavezama može dodatno opteretiti odnos. Komunikacija i emocionalna povezanost mogu oslabiti ako se partneri ne trude aktivno održavati bliskost. Takođe, nedostatak noviteta i uzbuđenja može dovesti do osećaja monotonije i gubitka strasti.

muškarac

Shutterstock

 

 

Teško im da se nose sa promenama

Muškarci su komentarisali svoja loša iskustva koja su doživeli u braku u kojem su neki proveli i 38 godina, piše HuffPost.

Ovo su neke od situacija koje su opisali kao najteže:

"U braku smo 25 godina. Osoba za koju se venčate menjaće se kroz godine, a vi morate otpustiti svoju sebičnost i potruditi se zaljubiti se u nju svaki put iznova i pomoći joj da pronađe nove načine da se zaljubi u tebe i dok se i ti, kao i ona, menjaš. Jako je teško jer će ti nedostajati osoba kakva je bila pre dece, pre menopauze, ali ako se potrudiš i ostaneš otvorenog uma, verovatno će ti se svideti osoba koja postaješ", rekao je jedan muškarac.

muškarac

Shutterstock

 

 

Drugi je dodao: "Setite se trenutaka jer su oni najdragoceniji ako izgubite partnera. Istina je da na braku treba raditi svakodnevno te nikad ne smete odustati. Voleo sam svoju ženu iako sam imao osećaj da me mrzi, ali uspeli smo da ostanemo zajedno 38 godina. Neki su dani bili teški, neki malo manje."

Jedan nije mogao da se nosi s gubitkom svoje slobode: "Najteže mi je padao nedostatak vremena za sebe. Treba mi vremena da se oporavim nakon radnog dana provedenog s raznim ljudima. Kako imamo decu, tog slobodnog vremena je sve manje jer moramo trčati na treninge, baviti se školom, događajima povezanima poslom supruge i ostalo. S vremena na vreme moram putovati, što se pretvara u preko potreban odmor, a kad sam kod kuće, nema ga puno. Trudim se što više da budem sa porodicom i prisutan, čak i ako me to dodatno iscrpljuje."

porodica

Shutterstock

 

 

"U braku sam 21 godinu, a najvažniji razlog zašto je tako su dobra komunikacija i iskrenost. Komunikacija u braku je teška jer je ponekad teško izraziti šta mislite ili biti strpljivi u pokušaju izražavanja i razumevanja onoga što vam partner želi reći. Iskrenost je važna, a najvažnije je biti iskren prema sebi, prihvatiti kada si kriv i da bi ta jedna mala stvar koju si rekao da ti ne smeta, mogla prerasti u veliki problem", objasnio je drugi.

Svoje iskustvo je komentarisao i razveden muškarac: "Daleko najteži deo je porodica. U braku sam bio dva puta i oba puta su njeni roditelji bili nepodnošljivi. Prvi put je svekrva mislila da je njena kći predobra za mene. Međutim, nije bila verna, varala je mene i drugog supruga. Druga supruga i ja smo se razveli jer je moj posao zahtevao odlazak na poslovni put, a ona je shvatila da brak nije ono što je očekivala, samo je htela da se iselim i nastavim da plaćam sve račune. Zaključio sam da to nije za mene."

razvod

Shutterstock

 

 

Teško im je da budu stub porodice

"Najteža stvar u braku je teret toga što morate uvek biti snažni. Ne shvatate da će svi u vašoj porodici uvek gledati na vas kao na stenu i kao osobu na koju se uvek mogu osloniti. Moja žena se umori od posla, ona daje otkaz jer zna da ću ja zadržati svoj. Deci je potreban neko da popravi stvar, ja to popravim. Nije važno jeste li radili ceo dan, bolesni i gladni jer su njihove potrebe uvek na prvom mjestu. Ako vaša žena treba nekome prepričati dan ili se samo treba dobro isplakati, poslušajte. Ne razboljevajte se, ne umarajte se, nikad ne treba da budete opušteni ili biti ranjivi, nemate hobije i ne preuzimate rizike vezane za posao. Volim svoju porodicu, oni su moj najveći ponos i dika, ali teret zna biti velik. Očekuju da uvek budeš stub porodice", komentarisao je jedan muškarac.

Bonus video:

 

@najzena.rs Razvodi se zavodnik iz telenovela kojeg su žene obožavale! #najžena #žena #fy #fyp #foryou #viral #viralvideo #viraltiktok #divorce #tv ♬ original sound - Najzena.rs

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading