Alergična sam na sve: Žena zbog teškog poremećaja jede smo 2 namirnice, a ovo joj definitivno najteže pada

Vesti 27.06.2024 14:45 0

Nakon niza anafilaktičkih šokova u septembru 2017., Kerolajn tvrdi da joj je u početku rečeno da će njene alergije verovatno nestati za nekoliko meseci

Kerolajn

Printscreen/TikTok/carolinecray2

Žena koja je ,,alergična na sve" može da jede samo ovsene pahuljice i mleko u prahu - i kaže da bi većina namirnica mogla biti smrtonosna.

Kerolajn Krej (24) je u septembru 2017. godine provela 12 sati u bolnici nakon što je pojela sladoled koji je izazvao anafilaktički šok. Tog meseca je imala još tri teže alergijske reakcije na hleb i picu. Nakon što je sa porodicom pojela pirinač i pasulj, Kerolajn je provela 12 dana na intenzivnoj nezi.

Posle 10 meseci testova, u maju 2018. godine joj je dijagnostikovansindrom aktivacije mastocita (MCAS) retke hronične bolesti - koji izaziva teške simptome alergije. Ona se sada hrani samo od ovsenim pahuljicama i mlekom u prahu, i kaže da svakodnevne stvari kao što su riba, kikiriki, orasi, susam i senf mogu biti smrtonosne za nju.

Kerolajn, regrut za zdravstvenu zaštitu u Bostonu, u Masačusetsu (SAD) je rekla: „Moja ishrana se svodi na samo mleko u prahu i ovsene pahuljice. To jedem za tri obroka dnevno i hranim se tri puta dnevno zbog lekova koje pijem."

„Zaista je teško – uopšte ne razmišljate o hrani kada možete normalno da jedete. Uz ograničenu ishranu, shvatila sam da je kultura bazirana na hrani. Ipak, ja sednem i jedem sa svojom porodicom svake večeri, jeden van kuće, ali nosim svoju hranu i flašu vode."

 

 

Nakon niza anafilaktičkih šokova u septembru 2017., Kerolajn tvrdi da joj je u početku rečeno da će njene alergije verovatno nestati za nekoliko meseci. Rekla je: „Kada sam imala šokove tokom jeseni, moj alergolog i lekari hitne pomoći su pretpostavljali da će reakcije trajati samo nekoliko meseci.

„Dali su mi lekove protiv alergije i odveli me kod specijaliste. Bilo je zaista obeshrabrujuće što sam nekoliko meseci kasnije bio stvarno bolesna. Svakoga dana sam se pitala da li ću završiti u bolnici,  grlo mi je bilo zategnuto i svrbelo me je."

Posle 10 meseci čekanja, Kerolajn je dijagnostikovan MCAS u maju 2018, prenosi Mirror.

 „Bila sam emotivna što je za mene bilo veoma iznenađujuće", rekla je.

„I ja i moja mama Džuli (59) smo plakale. Neko je konačno rekao 'ovo je hronična bolest i moramo da je tretiramo kao takvu.' 

 

 

Kerolajn mora da uzima mešavinu lekova uključujući injekcije svakih 14 dana i dnevne lekove protiv alergije. Takođe izbegava hranu kao što su orasi, kivi, susam i senf.

Rekla je: ,,Trenutno se sastajem sa svojim MCAS terapeutom kako bismo pokušali da pratimo različite namirnice. Isprobavam jednu po jednu vrstu hranu, pa tako tačno znamo na šta se odnose reakcije koje se jave." 

 

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading