Neka hrana ne bi trebala da se stavlja u frižider, no neki ljudi uporno skoro sve što donesu iz prodavnice trpaju u njega. Time zapravo čine veliku medveđu uslugu jer bespotrebno zatrpavaju frižider i uništavaju hranu, piše Stars Insider.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
Med
Poznato je da se med skuplja i kristališe na niskim temperaturama, a na sobnoj temperaturi trajaće mnogo duže nego što mislite.

Shutterstock
Krompir
Niske temperature pretvaraju krompirov škrob u šećer, što rezultira preslatkim ukusom i zrnastom teksturom. Umesto toga, držite ih u papirnatoj vrećici u hladnoj i tamnoj ostavi.
Paradajz
Nemojte stavljati paradajz u frižider jer na ga hladan vazduh u frižideru čini kašastim i usporava hemijske procese koji doprinose ukusu.
Jabuke
Hladna i hrskava jabuka je osvežavajuća, ali će izgubiti svoju hrskavost, svežinu i ukus ukoliko ih držite u frižideru.

Shutterstock
Krastavci
U redu je držati kisele krastavce van frižidera.
Čokolada
Za potpuniji ukus vrlo je važno da čokoladu držite na suvom i tamnom mestu.
Patlidžan
Ako nameravate da ga pojedete nekoliko dana nakon kupovine, držite patlidžan na kuhinjskom stolu. Ako ga pak, stavite u frižider morate znati da njegov ukus više neće biti isti.
Bonus video: