Mnogi Srbi ove namirnice drže u frižideru, a ne bi smeli: Evo koja hrana je u pitanju i zašto joj tu nije mesto

Tatjana Badarević Vesti 26.06.2024 18:33 0

Ove namirnice ne bi trebalo držati u frižideru kako ih ne biste uništili.

frižider

Shutterstock

 

Neka hrana ne bi trebala da se stavlja u frižider, no neki ljudi uporno skoro sve što donesu iz prodavnice trpaju u njega. Time  zapravo čine veliku medveđu uslugu jer bespotrebno zatrpavaju frižider i uništavaju hranu, piše Stars Insider.

Med

Poznato je da se med skuplja i kristališe na niskim temperaturama, a na sobnoj temperaturi trajaće mnogo duže nego što mislite.

med

Shutterstock

 

 

Krompir

Niske temperature pretvaraju krompirov škrob u šećer, što rezultira preslatkim ukusom i zrnastom teksturom. Umesto toga, držite ih u papirnatoj vrećici u hladnoj i tamnoj ostavi.

Paradajz

Nemojte stavljati paradajz u frižider jer na ga hladan vazduh u frižideru čini kašastim i usporava hemijske procese koji doprinose ukusu.

Jabuke

Hladna i hrskava jabuka je osvežavajuća, ali će izgubiti svoju hrskavost, svežinu i ukus ukoliko ih držite u frižideru.

jabuke

Shutterstock

 

 

Krastavci

U redu je držati kisele krastavce van frižidera.

Čokolada

Za potpuniji ukus vrlo je važno da čokoladu držite na suvom i tamnom mestu.

Patlidžan

Ako nameravate da ga pojedete nekoliko dana nakon kupovine, držite patlidžan na kuhinjskom stolu. Ako ga pak, stavite u frižider morate znati da njegov ukus više neće biti isti.

Bonus video:

 

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading