Mnogi Srbi ove namirnice drže u frižideru, a ne bi smeli: Evo koja hrana je u pitanju i zašto joj tu nije mesto

Izvor: Tatjana Badarević Vesti 26.06.2024 18:33 0

Ove namirnice ne bi trebalo držati u frižideru kako ih ne biste uništili.

frižider

Shutterstock

 

Neka hrana ne bi trebala da se stavlja u frižider, no neki ljudi uporno skoro sve što donesu iz prodavnice trpaju u njega. Time  zapravo čine veliku medveđu uslugu jer bespotrebno zatrpavaju frižider i uništavaju hranu, piše Stars Insider.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

Med

Poznato je da se med skuplja i kristališe na niskim temperaturama, a na sobnoj temperaturi trajaće mnogo duže nego što mislite.

med

Shutterstock

 

 

Krompir

Niske temperature pretvaraju krompirov škrob u šećer, što rezultira preslatkim ukusom i zrnastom teksturom. Umesto toga, držite ih u papirnatoj vrećici u hladnoj i tamnoj ostavi.

Paradajz

Nemojte stavljati paradajz u frižider jer na ga hladan vazduh u frižideru čini kašastim i usporava hemijske procese koji doprinose ukusu.

Jabuke

Hladna i hrskava jabuka je osvežavajuća, ali će izgubiti svoju hrskavost, svežinu i ukus ukoliko ih držite u frižideru.

jabuke

Shutterstock

 

 

Krastavci

U redu je držati kisele krastavce van frižidera.

Čokolada

Za potpuniji ukus vrlo je važno da čokoladu držite na suvom i tamnom mestu.

Patlidžan

Ako nameravate da ga pojedete nekoliko dana nakon kupovine, držite patlidžan na kuhinjskom stolu. Ako ga pak, stavite u frižider morate znati da njegov ukus više neće biti isti.

Bonus video:

 

 

 

 

 

Komentari (0)