Briga o bolesnoj majci mi je uništila život: Svanulo mi je tek kad je otišla

Slobodanka Ćorić Vesti 18.06.2024 20:15 0

Kada je moj otac preminuo, pokušala sam da se brinem o majci kod kuće. Međutim, ona je postala nepredvidiva i često opasna

žena

Shutterstock

Ova žena je podelila iskrenu priču o tome kako je briga o bolesnoj majci potpuno promenila njen život. Iako je danas poznato da starije osobe ne moraju nužno u domove za stare, već mogu živeti u zajednici sa svojom generacijom, mnogi se i dalje odlučuju da sami brinu o svojim roditeljima. Jedan čitalac platforme "Kuora" je podelio svoju priču o tome kako je bilo dok je brinuo o svojoj bolesnoj majci.

Dok je svedočila o svojim iskustvima, Rubi je opisala kako je njen život postao nepodnošljiv zbog majke koja je postala izuzetno zahtevna. Rubi, medicinska sestra, počela je ispovest ističući da je njena majka uvek bila nasilna, sklonila osuđivanju drugih i da je imala zlu prirodu. Napustila je kuću sa 17 godina zbog stalnog maltretiranja.

"Odselila sam se 3.000 kilometara od roditelja i kratko sam ih posećivala svake dve-tri godine. Međutim, kada su se razboleli, situacija se promenila i ja sam odlučila da se brinem o njima", rekla je Rubi.

"Kada je otac počeo fizički slabiti, a majka psihički, sve se promenilo. Svake četiri nedelje sam ih posećivala tri do četiri dana kako bih ih odvela lekaru, u apoteku i kupila hranu. Čistila bih njihovu kuću, obavljala sve što je bilo potrebno i punila njihove organizatore za lekove za naredni mesec", opisala je ona.

Svaki put bi došla avionom i iznajmila auto na aerodromu, što je bio ogroman finansijski teret. Takođe je koristila godišnji odmor i na kraju iskoristila sve dane odsustva koje je godinama štedela.

"Kada je moj otac preminuo, pokušala sam da se brinem o majci kod kuće. Međutim, ona je postala nepredvidiva i često opasna. Mesečno smo se borile sa njenim problemima, a potom sam je smestila u starački dom. Tamo je cvetala, jer je bila narcisoidna i voljena od strane osoblja, dok je za mene bila toksična", rekla je Ruby.

"Ne preporučujem nikome da napusti svoj život zbog brige o roditeljima. Ako su vaši roditelji bili nasilnici, posebno. Nemojte uništavati svoj život, živote svoje dece ili brak, jer starački domovi mogu biti dobra opcija. Setite se moje majke, kako je tamo cvetala", zaključila je Rubi.

Komentari (0)
Loading