Kad je bolničarka Džejn iz Amerike objavila da planira da 70 dana jede isključivo sardine iz konzerve, prijatelji i porodica su joj rekli da je poludela. Neki su je molili da odustane, drugi su je zadirkivali – ali ona je rešila da im svima začepi usta.
I uspela je.
Od bolova do potpune transformacije
Kako je to izgledalo?
U 8 ujutru – jedna konzerva sardina.
U podne – duplirana porcija, dve konzerve i četiri kašike MCT ulja.
Do 15h – poslednja konzerva i kraj. Nema grickalica. Nema “malo čokolade”. Nema ničega.
– Sardine su me zasitile, nisam imala potrebu da jedem išta drugo. Čak sam prestala da brojim sate do sledećeg obroka, kaže Džejn.
Šokantni rezultati
Posle samo pet dana, šećer u krvi joj je pao sa opasnih 9 mmol/l na zdravijih 6–7 mmol/l. Nakon 70 dana, izgubila je 13,5 kilograma, bolovi u stopalima su nestali, a energija joj se vratila.
– Sardine su mi postale omiljena hrana. Nisam završila, idem dalje!, poručuje Džejn uz osmeh.
Njena lekarka, dr Anet Bosvort, upozorava da ovakvi ekstremni režimi nisu za svakoga, ali priznaje da rezultati kod Džejn govore sami za sebe.
Ako želiš, mogu ti napraviti još jaču verziju naslova u stilu:
"Mislili su da će završiti u bolnici – posle 70 dana sardina izgledala je kao nova žena!"