Dana je skočila u bazen: Probudila se u bolnici potpuno paralizovana, evo koju kobnu grešku je napravila

Jelena Vukelić Vesti 04.06.2024 10:34 0

Nesreća se dogodila tako što je Dana želela da skokom u bazen proslavi pobedu u golfu

Dana

Profimedia

Život žene iz Njujorka se zauvek promenio nakon što je skočila u bazen i završila sa potpuno paralizovana.

„Sećam se samo da sam zaronila i čula kako mi mi vrat puca - rekla je Dana Baret (31) za NYP o čudnoj nesreći koja ju je primorala da provede više od godinu dana u bolnici jer više nije mogla da se kreće i diše samostalno.

Nesreća se dogodila se 29. juna 2019. godine, dok je bivša menadžerka restorana prisustvovala zabavi pored bazena u kući svog dečka Šejmusa Kantvela (31) na Long Ajlendu. Nakon što je pobedila u partiji mini-golfa, odlučila je da to proslavi tako što će skočiti u bazen. Međutim, pogrešno je procenila dubinu, udarila je glavom i slomila vrat.

Dana

Profimedia

 

 

„Bazen je bio plitak na jednom kraju i dubok na drugom, htela sam da se zatrčim i skočim u duboki deo, ali je sve pogrešno procenila. Kada sam udarila glavom u pločice bazena, čula sam kako mi vrat puca.

Kako dugo nije izranjala iz vode, njena drugarica i dečko mislili su da se zeza, međutim, posle nekog vremena shvatili su da je đavo odneo šalu.

 

 

Njen dečko brzo je izvukao iz bazena, pokušao da joj da veštačko disanje, ali bezuspešno. "Okamenjena" devojka probudila se dva dana kasnije u Univerzitetskoj bolnici Stoni Bruk, gde je prebačena nakon intubacije i stavljena u medicinski indukovanu komu kako bi joj spasili život.

„U početku sam mislila da sanjam, međutim, usledilo je suočavanje sa realnošću. Dobila sam dijagnozu - kvadriplegija koja rezultuje apsolutnim gubitkom pokreta u telu i sva četiri ekstremiteta. Dana je potpuno bila paralizovana. Posle naporna dva meseca, Njujorčanka je prebačena u Rehabilitacioni centar Mount Sinai na još dva meseca, tokom kojih je započela fizikalnu terapiju.

Dana

Profimedia

 

 

Tamo je ponovo naučila kako da govori, jede i pije, pa čak i da pomera glavu. Isprobala je i različita invalidska kolica u pripremi za život kada bude otpuštena.

- Ljudi ne shvataju šta imaju, dok to ne izgube. Sada živim na "baterije", pa ako nešto krene naopako, neću moći da dišem, da se krećem ili pričam.

Uprkos nevolji, Dana kaže da pokušava da se usredsredi na sve što sada može da radi.

-Još uvek mogu da jedem, pijem i pričam, imam svoj dom i svoju porodicu i prijatelje,“ rekla je. 

Ipak, ona želi da svoju sagu iskoristi kao priču upozorenja.

Želim da podsetim ljude koliko ronjenje može da bude opasno - zato sve dobro proverite.

Komentari (0)
Loading