Pokušala da se ZABAVI i završila paralisana: Želela je da isprati TikTok trend, a onda slomila nekoliko VRATNIH PRŠLJENOVA

K.Ć. Vesti 30.08.2022 11:55 0

Popularni trendovi društvenih medija mogu naškoditi ljudima. Nepažnja, nedostatak koncentracije i, pre svega, nepromišljenost vrlo često dovode do izuzetnih tragedija, kao u slučaju ove mlade žene

Pokušala da se ZABAVI i završila paralisana: Želela je da isprati TikTok trend, a onda slomila nekoliko VRATNIH PRŠLJENOVA

Shutterstock

Sara Plat je imala 16 godina kada je slomila vrat nakon što je pratila trend tiktaka. Danas ona upozorava druge na opasnosti trendova društvenih medija.

Jednog dana je odlučila da isproba izazov pod nazivom "razbijanje lobanje". Trend je da vas dve osobe „pokose” po nogama, a vi sletite na glavu.

Sara je odlučila da pokuša, što je završilo posetom bolnici, gde je završila na dasci bez osećaja u desnoj nozi. Sletela je na vrat.

"To je bio samo popularan trend u to vreme. Mislili smo da će tiktok snimanje biti zabavno, iako nisam baš želela da učestvujem. Plašila sam se da ne povredim sebe, ali sam podlegla pritisku vršnjaka" - kaže mlada Britanka.

U bolnici su joj rekli da je slomila nekoliko vratnih pršljenova.

Danas ima 18 godina i, na sreću, ponovo može da hoda. Uprkos tome, ona i dalje ima posledice povreda.

Odlučila je da se bori kako bi se što manje tinejdžera odlučilo na glupe izazove. „Moglo bi da se završi nesrećom“, kaže on za Mirror.

Trenutno, pod tagom #skullbreakerchallange uglavnom deli video zapise koji vam omogućavaju da shvatite koliko je neki izazov nepromišljen. Ostali opasni trendovi uključuju ograničavanje kiseonika do nivoa nesvestice ili jedenje kapsula za pranje.

Tiktoki koji je pokazao trend Skull-Breaker uklonjen je sa platforme. 2020. godine, kada je izazov postao popularan na društvenim medijima, pogotovu posle par smrtnih ishodaa. Ovo je bio slučaj dvoje mladih koji su umrli u Brazilu.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading