„Nisam ja beba!“ Ima 101 godinu, obožava da putuje, ali kaže da joj smeta jedna stvar koja se često dešava

Vesti 16.05.2024 17:20 0

Baka je prevalila stotu, ali ne odustaje od putovanja. Međutim, nerviraju je nesporazumi koji se u poslednje vreme dešavaju.

baka

Shutterstock

Sve do 97. godine, baka Patricija je putovala sama. Međutim, posle toga je počela da se oslanja na pomoć svoje porodice. A problemu su nastali kada je napunila 100 godina. Ali ne zbog nje i njenog zdravlja, već zbog sistema za razervaciju avionskih karata. Baka kaže da je to ipak neće sprečiti da obiđe svet.

Svi misle da je beba

Baka Patricija je Amerikanka, koja sada ima 101 godinu. Kada putuje avionom, često dolazi do zabune zbog nedostatka koji ima sistem za rezervisanje karata. Naime, sistem ovu baku registruje kao bebu! Problem nastaje zato što američka avio kompanija, čiji je baka Patricija čest putnik, ne može da izračuna da je ona rođena daleke 1922. godine, već je umesto toga automatski prebaci na vek kasnije. Tako, kada želi da rezerviše avionsku kartu putem interneta, sistem upiše da je rođena 2022. godine.

Posada očekivala dete umesto nje

"Bilo je smešno što je jednom prilikom posada aviona mislila da sam malo dete, i očekivala da im neko preda bebu od godinu dana, a došla sam ja, starica!", ispričala je baka Patricija, kojoj se ovo s rezervacijom karte za avion nije dogodilo samo jednom. Poslednji put je sa ćerkom putovala od Čikaga do Mičigena. "Moja ćerka je rezervisala kartu telefonom i kompjuter avio kompanije je mislio da je moj datum rođenja 2022. godina, a ne 1922. godina. Niko to ne primeti do ulaska svih putnika u avion, a onda se iznenade kada vide stogodišnjakinju“, priča baka.

baka

Shutterstock

 

Sistem joj smanji 100 godina

Sistem pre kojeg se rezervišu karte za avion jednostavno ne može da procesuira godine koje baka ukuca prilikom kupovine karte. Zato joj uvek dodeli 100 godina manje! Umesto da stoji da putnik ima 101 godinu, sistem upiše jednu. I tako nastane nesporazum.

Situacija je prilično smešna, ali baka Patriciju je sve to već počelo da nervira. Ona je za „BBC“ istakla da bi volela da se do leta, za koje je već isplanirala putovanje, greška u sistemu za rezervaciju karata ispravi. Kao jedan od problema koje je imala, navela je to što osoblje avio kompanije nije imalo spremna invalidska kolica koja su joj u tom trenutku bila potrebna, jer su očekivali bebu, koju su planirali da nose u rukama.

Zato se baka Patricija nada da će se sistemska greška uskoro ispraviti i da će je avionska posada na sledećem putovanju dočekati kao baku, a ne kao bebu.

 
 
Komentari (0)
Loading