Baka Ali ima 90 godina i još uvek radi kao hirurg: Tvrdi da biti lekar je ŽIVOTNI STIL, a evo koliko operacija DNEVNO obavi!

K.Ć Vesti 24.02.2022 21:40 0

Neustrašiva bakica je hirurg čitavih 67 godina, i iako je već obavila više od 10.000 operacija, nema nameru da završi svoju karijeru

Baka Ali ima 90 godina i još uvek radi kao hirurg: Tvrdi da biti lekar je ŽIVOTNI STIL, a evo koliko operacija DNEVNO obavi!

Shutterstock

Ali Levuškina je 90-godišnja hirurg u gradskoj bolnici Riazan u blizini Moskve i još uvek svakodnevno obavlja četiri operacije.

Kada je neko pita da li planira da se povuče, ona obavezno kaže: - Biti lekar nije samo profesija već i životni stil - rekla je za "Lite FM".

- Ako bih prestala da radim, ko bi izvodio operacije? Nisam pronašla nikakvu tajnu dugovečnosti, samo jedem redovno, puno se smejem i puno plačem - naglasila je Levuškina.

- Radim i sve. U penziji nemam šta da radim. Doktor – to nije samo profesija, to je način života. Zašto bi inače hirurg živeo, ako ne da radi?  - rekla je za Metro.

Ovaj hirurg i dalje obavlja stotine operacija godišnje uprkos tome što je napunila 90 godina.

Levuškina je neudata i živi u stanu i brine o svom nećaku sa invaliditetom i o svojih osam mačaka. Operacije izvodi od 1950 – to je 71 godina iskustva – i nije imala smrtnih ishoda. Sprovođenje preko 10.000 postupaka nije ovu bakicu ni malo zadržalo, ona želi još.

Prosečni Rusi se penzionišu sredinom pedesetih, ali ne i Ali koja je postala najstariji hirurg koji još uvek radi na svetu.

Dodala je:

- Radim zato što mi je to zanimljivo, a takođe i zato što volim da pobedim. Volim da pomažem ljudima. Postoje ljudi koje sam spasila pre mnogo godina kada niko drugi nije želeo da im izvrši operaciju. Ja sam ih preuzela, operisala, a oni su još uvek živi, zdravi i odrasli sa svojim porodicama.

Komentari (0)
Loading