Žalosna ispovest muškarca koji je izgubio psa: Njegova devojka se podnela krajnje bedno, umesto da mu pruži podršku i saosećanje

Vesti 17.02.2024 21:43 0

U početku je bio šokiran neosetljivošću svoje devojke i nije znao kako da odgovori

čovek

Shutterstock

Svako ko je ikada izgubio kućnog ljubimca previše dobro zna bol i slomljeno srce koji dolaze sa tim. Nažalost, ne razumeju svi koliko je zaista posebna veza između vlasnika i njegovog krznenog prijatelja.

Čovek koji je nedavno izgubio svog psa prolazio je kroz sve emocije, ali njegova devojka nije bila simpatična. Rekla mu je da stisne emocije i „bude muškarac“ umesto da tuguje, a njen hladan stav ga je naveo da dovodi u pitanje njihovu vezu.

Razmišljao o raskidu 

Muškarac (30) je nedavno otkrio na Reditu da je nedavno morao da uspava svog psa jer je pas bio bolestan.

„Bio sam veoma tužan kao što možete zamisliti, pas mi je bio kao član porodice, njegova lojalnost je bila neprevaziđena“, napisao je čovek. „Povremeno sam plakao“, priznao je.

Čovek je očekivao da mu njegova 29-godišnja devojka, sa kojom je izlazio tri godine, pruži podršku i utehu tokom jednog od najtežih trenutaka u njegovom životu. „Umesto toga mi je rekla da prebolim to... i da se urazumim; to je bio samo pas“, otkrio je čovek.

Raskid

Shutterstock

 

U početku je bio šokiran neosetljivošću svoje devojke i nije znao kako da odgovori. Međutim, kada je imao priliku da se sabere, shvatio je koliko je okrutna.

„Sada ne mogu ni da je gledam na isti način, mislio sam da ću se oženiti ovom ženom, osećanja koja sam gajio prema njoj jednostavno su nestala“, priznao je muškarac. „Skoro da ništa ne osećam kada je pogledam, ne znam da li će taj osećaj proći i da ću povratiti ljubav prema njoj, ili zaista više nema ničega.

Većina ljudi ga je ohrabrivala da raskine sa svojom devojkom

„Tvojoj devojci nedostaje empatija i saosećanje. Ako su to stvari koje želite u vezi, onda morate prekinuti ovu vezu i biti slobodni da nađete nekoga ljubaznog i brižnog“, prokomentarisao je jedan pratilac. „Ona zvuči užasno. Definitivno je ostavite i pronađite nekoga sa stvarnim ljudskim emocijama“, predložio je drugi korisnik.

Ljubomora

Liubomyr Vorona / Alamy / Alamy / Profimedia

 

„Činjenica da ste se vi kao muškarac osećali dovoljno prijatno sa njom da pokažete te emocije je ogromna. Ne gubi taj deo sebe. Samo izgubite devojku“, primetio je drugi korisnik.

Drugi su razumeli bol čoveka, jer su i sami izgubili kućne ljubimce. Podsticali su ga da odvoji sve vreme koje mu je potrebno za tugovanje i da blokira grube primedbe svoje devojke ako na kraju ostane sa njom.

Srećom, čovek je ažurirao svoju objavu potvrđujući da je raskinuo sa svojom devojkom nakon incidenta.
„Nadam se da se neću pokajati, ali u ovom trenutku se čini da je to prava stvar“, napisao je on. 

Životinja je član porodice

Naši psi su članovi naše porodice, koji sa nama stvaraju duboke emocionalne veze. Oni postaju ukorenjeni u našim svakodnevnim rutinama pružajući društvo, strukturu i svrhu.

Gubitak pasa nije beznačajan gubitak, a zarastanje nakon njihove smrti može potrajati. U studiji iz 2019. koju je sproveo Psycom, 25% ožalošćenih vlasnika kućnih ljubimaca treba tri meseca do godinu dana da oplače svoj gubitak, 50% između jedne godine i 19 meseci, a 25% između dve i šest godina, prenosi Your Tango.

Nije važno da li ste muškarac ili žena. Gubitak kućnog ljubimca je težak. Oni zaslužuju podršku i utehu svojih najmilijih dok se kreću kroz svoju tugu i svoju novu normalnost bez svojih pratilaca.

Nikome ko tuguje zbog gubitka kućnog ljubimca ne bi trebalo reći da se „obori“ dok doživljava jedan od najvećih slomova u životu.

 

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading