Priča od koje ćete se naježiti: Trudna mama umire na putu do bolnice pre nego što se dete rodi, a onda se dešava čudo

Slobodanka Ćorić Vesti 17.10.2023 11:06 0

Tada tridesetdvogodišnja Erika je prevezena u bolnicu, ali lekari nisu mogli da opipaju njen puls. Srce joj je stalo

trudnoća

Printscreen/cnn

Erika Nigreli je predavala u srednjoj školi u Misuri Sitiju (Teksas), kada je ušla u učionicu i počela da gubi svest. Nemili događaj se odigrao 2013, dok je bila u devetom mesecu trudnoće.

Nesrećna žena nije izdržala i srušila se na pod, a trojica kolega su pokušala da joj pomognu. Njen suprug, Nejtan, takođe učitelj, nalazio se dve učionice dalje kada je začuo dramatično pozivanje u pomoć.

Nejtan je utrčao u prostoriju i video Eriku na podu. Kolege su pokušavale da je reanimiraju, ali bezuspešno. Pozvao je hitnu pomoć i panično rekao: “Moja žena je trudna. Ima napad! Beba treba da se rodi za tri nedelje”.

Tada tridesetdvogodišnja Erika je prevezena u bolnicu, ali lekari nisu mogli da opipaju njen puls. Srce joj je stalo. Hitno je obavljen carski rez i beba je uspešno stigla na svet.

S obzirom da majčino srce, u tim trenucima, nije kucalo porođaj je tehnički bio postmortem. I dok su lekari dogovarali naredni potez, dogodilo se nešto čudesno. Erikino srce je ponovo počelo da kuca!

Narednih pet dana je provela u indukovanoj komi, a stručnjaci su dijagnostikovali srčanu manu, koju nije znala da ima - hipertrofičnu kardiomiopatiju.

Ovo stanje je najčešće uzrokovano abnormalnim genima u srčanom mišiću. To je hronična bolest koja se vremenom može pogoršati i zahtevati promene u načinu života, prenosi Mirror.

U bolnici je zadržano i novorođenče, ćerka Elejna, koje je posle dve nedelje stigla u svoj dom.

Tri meseca nakon neverovatnog događaja, dete je imalo 3,6 kilograma. Nije bilo naznaka problema, mada je bila na kiseoniku.

Dobila je odgovarajuću terapiju, a njen oporavak je išao u pravom smeru.

Gledajući na situaciju s vedrije strane, supružnici su se našalili da ako Elejna bude nevaljala, sve što treba da urade jeste da je podsete na ono kroz šta su prošli.

 

 

 

Komentari (0)
Loading