A curice skaču i žvakaće žvaću: Prizor s Jadrana podelio Srbe, jedni kažu bravo, drugi da im fali samo paradajz iz gepeka

Vesti 29.06.2023 22:00 0

Neum, jedino letovalište u Bosni i Hercegovini, postalo je izuzetno popularno 2020. godine zbog pandemije COVID-19

neum

Shutterstock

 

Neum, jedino letovalište u Bosni i Hercegovini, postalo je izuzetno popularno 2020. godine zbog pandemije COVID-19. Budući da su turisti tada praktično imali pristup samo ovom delu mora, Neum je postao omiljeno odredište. Od tada, društvenim mrežama se često šire različiti snimci koji prikazuju šarm ovog malog gradića na Jadranskom moru.

Nedavno je jedan snimak iz Neuma izazvao veliku pažnju na društvenim mrežama. Na snimku vidimo grupu raspoloženih turista kako energično igraju kolo na plaži, dok se muzika čuje sa zvučnika. Međutim, zabava je brzo prekinuta kada se grupi pridružio policajac, jasno pokazujući rukama da takvo ponašanje nije prihvatljivo.

Iako samo igranje kola nije problematično, mnogi korisnici TikToka su pretpostavili da je problem bio u glasnoj muzici, te da je policajac reagovao zbog toga, kvareći njihovo uživanje.

Snimak je pregledan gotovo 300 hiljada puta u roku od dva dana i izazvao je brojne reakcije, koje su, kao i uvek, oprečne. Dok neki smatraju da u tome nema ničega problematičnog, mnogi ovakvo ponašanje smatraju "prostačkim" i nedopustivim.

Ovi različiti stavovi ukazuju na subjektivnu prirodu ocenjivanja šta je prihvatljivo u javnom prostoru. Ono što jedni smatraju bezopadnom zabavom i proslavom kulture, drugi mogu doživeti kao narušavanje reda ili uvredljivo ponašanje. To nas podseća da je u raznolikom društvu važno pronaći ravnotežu između ličnog izraza i poštovanja zajedničkih normi.

Bez obzira na individualne perspektive, incident u Neumu i naknadna diskusija na društvenim mrežama ukazuju na kontinuiranu debatu o javnom ponašanju i granicama prihvatljivog ponašanja. Istovremeno, naglašavaju snagu društvenih mreža u širenju takvih incidenata, pokretanju razgovora i oblikovanju javnog mišljenja.

Komentari (0)
Loading