95-godišnja baka se našla na NASLOVNOJ strani najpoznatijeg MAGAZINA: U narodnoj nošnji pokazala svima koliko je SKROMNOST bitna

Vesti 18.07.2022 11:15 0

Iako nije znala reč na engleskom, dočekala ih je raširenih ruku

95-godišnja baka se našla na NASLOVNOJ strani najpoznatijeg MAGAZINA: U narodnoj nošnji pokazala svima koliko je SKROMNOST bitna

Shutterstock

Luce Đuratović iz Vitaljine našla se na stranicama "Voguea" i to zahvaljujući Adamu Spenseru Jangu, fotografu iz Mančestera koji je ovih dana podelio njene fotografije na svojim društvenim mrežama. Objavio je tri portreta 95-godišnje bake Luce i ispod fotografija opisao kako je došlo do tog sudbinskog susreta.

 

 

- Baku Luce upoznao sam na hrvatskoj granici, u Konavlima, koji su blizu Crne Gore. Tad je imala 92 godine i još uvek u žalosti zbog suprugove smrti koji je umro nekoliko godina ranije. Ona je jedna od retkih meštanki koja i dalje nosi tradicionalnu nošnju. Nije rekla reč na engleskom jeziku, ali me je dočekala raširenih ruku. Moja rođakinja Kim Lucija Butigan bila mi je prvodilac i rekla mi je da je Luce jednom u životu napustila selo, kad su Italijani došli za vreme rata. Svoj je život opisala kao težak, no brzo je rekla da je bio i sretan – napisao je Sprenser i dodao da mu je baka Luce otkrila tajnu sreće.

 

 

– Treba biti zahvalan za ono što imaš, zahvalan Bogu i ne treba uzimati ništa zdravo za gotovo – preneo je njene reči u opisu i dodao:

– Odlučio sam je fotografisati u vrtu, pored drveta masline, s čim je Luce bila jako zadovoljna. Navodno je maslina jedno od omiljenih stabala te simbol mira i prijateljstva. Rekla je da stablo masline za nju predstavlja porodicu i snagu. 

Kao omiljenu fotografiju iz seta, izdvojio je onu na kojoj se baka Luce smeje od srca.

 

 

-  Luce je pričala kako je skromno živela, a opet možete videti kako je srećna - inspirativan trenutak – napisao je fotograf.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)
Loading