,,Još uvek ne mogu da verujem": Zaposlili su me na lepe oči, pa mi onda odjednom dali otkaz - razlog me je šokirao!

Vesti 23.10.2024 14:01 0

Jedan čitalac je otkrio da je imao slično iskustvo dok je radio za američku vojsku, tvrdeći da su ga 'zamalo otpustili' jer je imao '1% više od dozvoljene telesne masti'

šef

Shutterstock

Bivša radnica u restoranu ove nedelje je svoje profesionalne probleme odvela malo dalje od grupnog četa, tako što je celoj internetu otkrila zašto je nedavno otpuštena.

Ona je na Reditu priznala je da se oseća beznadežno od trenutka kada je dobila otkaz, nakon što joj je šef rekao da je odluku o otkazu donio na osnovu promena u njenom fizičkom izgledu.

Postoji mnogo razloga zbog kojih neko može izgubiti posao – loš performans, neprikladno ponašanje, krađa imovine kompanije ili, u nekim prilično ekstremnim slučajevima, počinjenje krivičnog dela u vezi sa zaposlenjem.

Međutim, ona tvrdi da je bila uzorna radnica sve do dana kada je otpuštena.

Naime, neimenovana članica osoblja u ugostiteljstvu nikada nije ima nijedan prekršaj tokom svog zaposlenja.

Prema potresnoj izjavi koju je nedavno napisala na Reditovom forumu, razlog koji joj je njen šef naveo prilikom otkaza bio je potpuno zasnovan na promeni njenog izgleda.

žena

Shutterstock

 

,,Radila sam u skupom restoranu 3 godine, a onda su me odjednom otpustili zbog prekomerne težine," rekla je.

Nakon toga je dala uvid u svoje bivše radno mesto, tvrdeći: ,,Oni zapošljavaju samo fizički privlačne ljude za konobarice, a ja sam pre 3 godine odgovarala tom opisu."

Dodala je: ,,Još uvek sam privlačna, samo malo teža. Još uvek ne mogu da verujem da se ovo dogodilo."

Nije prošlo dugo pre nego što je u komentarima počela iskrena diskusija, pri čemu su mnogi izrazili svoj užas zbog situacije bivše radnice.

Jedan čitalac je otkrio da je imao slično iskustvo dok je radio za američku vojsku, tvrdeći da su ga 'zamalo otpustili' jer je imao '1% više od dozvoljene telesne masti'.

Nakon toga je pitao ženu koja je objavila ispovest: ,,Da li je dobijanje na težini uticalo na napojnice koje ste dobijali?", na šta je ona odgovorila: ,,Da, napojnice su se smanjile."

Shutterstock/Pormezz

Shutterstock/Pormezz

 

Drugi čitalac je postavio pitanje otpuštenoj: ,,Pored otkaza, da li su vas osoblje i menadžment drugačije tretirali kada ste počeli da dobijate na težini u poređenju sa kada ste počeli?"

Ona je odgovorila: ,,Da, bila sam zlatna devojka kada sam počela i postala sam predmet podsmeha."

Nakon što je treći čitalac pitao da li su brige viših članova osoblja bile prenete njoj pre nego što je otpuštena, odgovorila je: ,,Razgovarali su sa mnom o tome, ali nisu spomenuli da će me zapravo otpustiti."

Ostali čitaoci su joj jednostavno izrazili saosećanje.

,,To je strašno, žao mi je što si prošla kroz to. U svakom slučaju, želim ti sve najbolje," napisao je jedan. 

 

 

Bonus video:

 

@najzena.rs Prodavačica razotrkila švalere! Evo šta kupuju ženama, a šta ljubavnicama! #najzena #zena #fypシ゚ #fyp #goviral #foryou ♬ original sound - Najzena.rs

 

 

 

Komentari (0)
Loading