STIŽE VREME ZA ZIMNICU! Zdrav i ukusan domaći PARADAJZ PELAT bez konzervansa

Lana Vidović Vesti 21.08.2022 16:31 1

Iako bez konzervansa, ovakav paradajz pelat može stajati 2-3 godine

STIŽE VREME ZA ZIMNICU! Zdrav i ukusan domaći PARADAJZ PELAT bez konzervansa

Shutterstock

U ukusu ovog paradajz pelata možete da uživate tokom cele godine. 

Lep je i blag, tako da i deca mogu da ga jedu.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

img

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

img

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

Sastojci:

  • 2 kg  paradajza
  • 1,5 kašičica soli
  • 1.5 kašičica šećera
  • malo listića bosiljka
  • malo bibera u zrnu
  • lovorov list
  • 2 tegle od 750 gr sa novim zatvaračem

Priprema:

Paradajz ( čeri veći ili običan sitniji) oprati  pa zaseći vrhove u obliku krstića. U šerpu sipati vodu pa kad proključa spustiti paradajz koliko stane. Pustiti da vri minut pa vaditi u hladnu vodu. Skinuti ljuskicu i udstraniti dršku oštrim nožem u dubinu.

BONUS VIDEO

 

Komentari (1)
РЕЦЕПТ
21.08.2022 20:41

Где је крај рецепта?