Kuvanje pirinča može se činiti jednostavnim zadatkom, ali pravilna priprema ima niz prednosti koje mogu poboljšati kvalitet obroka i vaše kulinarske veštine. Naučiti kako da kuvate pirinač je poput vožnje bicikla. Jednom kada znate kako da napravite patuljasti, savršeni pirinač, lako možete ponavljati postupak iznova.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Smeđi ili beli pirinač, ili bilo koja druga vrsta koju preferirate, glavna je namirnica u brojnim jelima, pa je važno znati kako pravilno skuhati pirinač.

Shutterstock
Kako pravilno skuvati pirinač?
Ako želite patuljasta, odvojena zrna, onda biste trebali da ispirate pirinač pre kuvanja. To možete učiniti uz jednu od ove dve metode. Ispiranje pomaže u uklanjanju viška skroba koji može uzrokovati da pirinač bude lepljiviji. Ako vam ne smeta kada se pirinač više zgrudva, nemojte ispirati.
Sve vrste pirinča mogu se kuvati na sličan način, hidriranjem pojedinačnih zrna vodom ili drugom tečnošću, što se naziva metoda absorpcije.
Bonus video: