Belo kao sneg, bez imalo muke: Trik koji zauvek otklanja žute mrlje od dezodoransa i znoja

Nedeljko Tišanović Vesti 08.07.2024 19:07 0

Iskoristite neki od ovih recepata i zauvek ćete se rešiti ovih problema.

Shutterstock

Shutterstock

Dezodorans ima tendenciju da ostavlja žute ili bele tragove na našoj odeći. Iako ih se teško rešiti jednostavnim pranjem u mašini, ovih nekoliko saveta učiniće da zauvek nestanu.

Kako ukloniti mrlje od dezodoransa s bele ili šarene odjeće?
  • Soda bikarbona i vinsko sirće

Za uklanjanje mrlja od dezodoransa s obojenog odevnog komada pomešajte tri kašičice sode bikarbone i dve kašičice belog vinskog sirćeta. Ovom mešavinom krpom namažite mrlju, no pazite da ne dođete u kontakt s vodom. Ostavite da odstoji pet minuta, a zatim stavite tretirani predmet u mašinu za veš. Prednost ovog recepta je da briše sve tragove mrlja, ali i da nestaje uporan miris znoja.

Za uklanjanje žutih mrlja od dezodoransa ne postoji ništa bolje od aspirina. Pomešajte čep vodonik peroksida, pet litara vode i malo aspirina. Potopite umrljani odevni predmet u lavor na sat vremena i žute mrlje postaju stvar prošlosti.

žena

Shutterstock

 

 

Kako ukloniti mrlje od dezodoransa s crne odeće?

Na crnoj odeći mrlje od dezodoransa obično su bele boje. Sve što je potrebno jeste da nežno istrljajte mrlju krpom namočenom u vinsko sirće. Isperite i gotovi ste!

Kako brzo ukloniti mrlje od dezodoransa s košulje?

 

  • 70 postotni alkohol za uklanjanje mrlja

Ako nemate sastojke za pripremu jednog od gore navedenih recepata, nemojte paničariti. Jednostavno natapkajte mrlje od dezodoransa na svojoj beloj košulji (ili drugoj odeći) s malo alkohola i zatim temeljno isperite sve kako bi mrlje nestale.

  • Amonijak za uklanjanje mrlja

Posebno delotvorno sredstvo protiv žutih mrlja je amonijak. Jednostavno ga razblažite sa hladnom vodom, lagano nanesite na tragove dezodoransa pa isperite sapunicom.

 

 

 

Komentari (0)
Loading