Nabori na lanenoj odeći nestaće za tren oka: Genijalan trik pomoću kojeg više nećete mučiti muku sa peglanjem ovog materijala

Tatjana Badarević Vesti 02.07.2024 13:17 0

Odeća od lana je čest odabir tokom letnjih meseci, no mana je ta što se vrlo brzo gužva.

veš

Shutterstock

 

Lanena odeća je postala deo naše svakodnevne garderobe, s obzirom na to da je prozračna i najpogodnija za vruće letnje dane. Ipak, jedan od velikih nedostataka ovog materijala je taj što se lan brzo gužva. Jedna korisnica TikToka je otkrila kako da uklonimo nabore sa lanenih odevnih predmeta bez korišćenja pegle.

Devojka je naime pokazala roze lanenu košulju koju je uparila sa kratkim pantalonama.

"U slučaju da vas mama nije naučila. Lanenu odeću možete lagano da poprskate vodom kako biste poravnali izgužvane delove", objasnila je Rejč.

Objasnila je da koristi bočicu sa raspršivačem u koju stavlja vodu, a ponekad doda i eterična ulja radi boljeg mirisa. Nakon prskanje vodom, nabori su nestali i izgledalo je kao da je ispeglano.

"Mogu je izvući iz ogromne gomile veša, poprskati i da izgleda sastavljeno u tren oka", objasnila je za lanenu odeću. Ovaj trik može biti odličan i za vreme putovanja kad nemate pristup pegli. Pratioci su u komentarima bili oduševljeni savetom.

 

@hey.im.rach Yes. I am super behind on laundry. That’s why I love linen clothes! I can pull them out of the huge pile of laundry, spray them down and look put together in no time! • #momsoftiktok #momsunder30 #sahm #ditl #cutemom #11 #momootd #ootd #linen #laundryhack #outfithacks #ootd #momootd #freepeople ♬ som original - ciel

 

"Upravo si mi spasila leto", "Ovaj trik i ja koristim", "Pomešajte vodu u flaši s omekšivačem", pisali su u komentarima.

Isto tako, jedna žena je podelila savet kako na brz i jednostavan način ukloniti nabore s posteljine. Ponovo je potrebna samo flašica s raspršivačem u koju se dodaje voda te omekšivač za veš. Preporučljiv je jedan čep omekšivača na tri čepa vode, a zatim je potrebno tu mešavinu poprskati po posteljini ili čaršavu.

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading