Mogu naneti štetu umesto da pruže zaštitu: 5 proizvoda koje treba izbegavati na suncu

Slobodanka Ćorić Vesti 21.06.2024 21:01 0

Uprkos tome što su mnogi proizvodi dizajnirani za negu kože, postoje neki koje bi trebalo izbegavati tokom sunčanih dana

sunčanje

Shutterstock

Leto je sezona kada sunce postaje neizbežan deo naših svakodnevnih aktivnosti, ali i kada koža zahteva posebnu pažnju i zaštitu. Uprkos tome što su mnogi proizvodi dizajnirani za negu kože, postoje neki koje bi trebalo izbegavati tokom sunčanih dana jer mogu naneti štetu umesto da pruže zaštitu. Evo pet proizvoda koje ne biste trebali koristiti na suncu:

Kreme sa retinolom

Retinol je poznat po svojim anti-aging svojstvima, ali može povećati osetljivost kože na sunce i uzrokovati opekotine. Tokom leta, izbegavajte proizvode koji sadrže visoke koncentracije retinola, posebno ako provodite puno vremena na otvorenom.

Citrusni ili kiseli proizvodi

Proizvodi poput limuna, limete ili drugih citrusa, kao i proizvodi koji sadrže voćne kiseline, mogu izazvati fotosenzitivnost kože. To znači da mogu povećati osetljivost na sunčevu svetlost i izazvati iritacije ili opekotine. Ovi proizvodi se preporučuju za večernju rutinu nege kože tokom letnjih meseci.

Teške parfeme

Parfemi u kozmetici mogu sadržavati sastojke koji su fotosenzitivni ili iritirajući pod uticajem sunčevih zraka. Kada birate proizvode za sunčanje ili negu kože tokom leta, izbegavajte one koji imaju jak miris ili parfem, kako biste smanjili rizik od reakcija na koži.

Tonike i losione

Proizvodi kao što su tonici ili losioni koji sadrže visok procenat alkohola mogu isušiti kožu i oštetiti je tokom sunčanih dana. Umesto toga, birajte hidratantne proizvode sa blagim sastojcima koji će negovati kožu i održavati je hidriranom bez rizika od prekomernog sušenja.

Teška i masna šminka

Komentari (0)
Loading