Nema kvalitetnih kolača i torti bez oraha, ali ni zdrave grickalice. Ali može da se dogodi da orasi koje ste kupili budu gorki. Nema razloga da ih bacite. Postoje načini da izvučete gorčinu iz njih i vratite im lep ukus, pod uslovom da nisu gorki zato što su se pokvarili ili nisu dobro skladišteni.
Potopite ih u vodu
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Jezgra oraha stavite u duboku posudu i sipajte u nju vodu sobne temperature da ih pokrije. Isperite ih, a zatim sipajte novu vodu. Ponovite postupak nekoliko puta. Kao rezultat, film sa oraha će biti uklonjen, a on stvara gorčinu.

Shutterstock
Neka stoje u vrućoj vodi
Ako ne želite da ih ispirate više puta vodom, zagrejte vodu u šerpi do ključanja, sklonite sa šporeta i stavite u nju orahe. Ostavite da stoje pola sata, pa ih procedite, osušite i koristite za kolače i torte.
Zagrejte ih
Drugi način je da orahe stavite u tiganj i zagrejete ih na ringli, na tihoj vatri. Mešajte da se zagreju sa svih strana. Na ovaj način, ne samo da se uklanja sloj koji daje gorčinu, već orasi dobiju malo drugačiji ukus, još lepši za torte i kolače.
Bonus video: