O seckanju sira smo već govorili u više navrata. Svi već znaju da je sir moguće iseći na ravnomerne listiće uz pomoć ljuštilice da povrće i znaju kako se pravilno koristi četvrta strana rende za sir.
Prema Marti Stjuart, poslednja strana rende za sir ima „sićušne izbušene rupice“ dizajnirane za „veoma fino rendanje“.
Ova 84-godišnja kuvarica je na svom sajtu objasnila: „Najsitnije rupe na rendi (one koje liče na zube) proizvode najfinije niti sira.
„Ako želite da napravite kupovni narendani tvrdi sir (neki ga zovu ,,prašina od sira") koji se prodaje u plastičnim kesicama, izaberite ovu stranu.
Sada donosimo još jednu fenomenalnu ideju koja će vam uštedeti vreme u kuhinji. Ovaj trik je sakupio 17 miliona pregleda na društvenim mrežama.
Nastavite da čitate kako biste saznali kako da lako isečete sir na komade.
Nikad lakše
Okrugli nož koji se obično koristi za picu, može biti koristan i za seckanje sira.
Pogledajte i kako:
Jednostavno uzmite okrugli nož i njime pređite preko komada sira kako biste isekli sir na željeni način. Naš savet je da pre sečenja nož podmažete kapljicom ulja kako bi proces bio još lakši.
Bonus video: