Ako ste pristalica zdrave ishrane, svakako znate da jeste. Ok, ovo nije baš čizkejk, ali hajde, opovrgnite vizuelnu sličnost!
Kora:
- 150 g sirovog badema
- 150 g urmi, bez koštica
- prstohvat soli
Fil:
- 400 g sirovog indijskog oraha
- 2 limuna
- 150 ml kokosovog ulja
- 150 ml meda
- 1 štapić vanile
- 100 g malina
- jagode kao dekor
Priprema: Veče pre potopite indijski orah u dvostruko više vode i ostavite da odstoji. Maline odmrznite ako koristite one smrznute.
Pripremite kalup prečnika 18 cm, i dno obložite papirom za pečenje ukoliko planirate da vadite kolač iz kalupa. U multipraktiku usitnite bademe i urme sa prstohvatom soli. Masa treba da bude lepljiva i da drži oblik. Popunite dno kalupa i stavite sve u frižider.
Maline usitnite štapnim mikserom. Indijski orah koji je odstojao preko noći u vodi procedite, properite, pa prosušite. Ubacite u blender, dodajte med, kokosovo ulje, sastrugana zrna vanile iz štapića i sok od limuna. Sve miksajte dok ne dobijete homogenu smesu. Ako se teže melje, dodajte vrlo malo vode, tek da pokrenete stvar. Podelite masu na dva dela, pa u jedan deo dodajte maline. Sipajte beli deo preko kore u kalup, stavite u zamrzivač oko pola sata da se malo stegne, pa sipajte deo sa malinama. Ostavite u frižideru, najbolje preko noći.
Pre služenja dekorišite pistaćima i kokosom.
BONUS VIDEO