Zdrava verzija ČIZKEJKA: Pravi se BEZ brašna, jaja i mleka, a ukus je ČAROBAN

Lana Vidović Vesti 11.10.2022 21:00 0

Zdrava verzija čizkejka zaista postoji, ali možda i najlepša verzija

Zdrava verzija ČIZKEJKA: Pravi se BEZ brašna, jaja i mleka, a ukus je ČAROBAN

Shutterstock

 

Ako ste pristalica zdrave ishrane, svakako znate da jeste. Ok, ovo nije baš čizkejk, ali hajde, opovrgnite vizuelnu sličnost! 

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

img

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

img

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

Kora:

  • 150 g sirovog badema
  • 150 g urmi, bez koštica 
  • prstohvat soli

Fil:

  • 400 g sirovog indijskog oraha
  • 2 limuna
  • 150 ml kokosovog ulja
  • 150 ml meda
  • 1 štapić vanile
  • 100 g malina
  • jagode kao dekor

Priprema: Veče pre potopite indijski orah u dvostruko više vode i ostavite da odstoji. Maline odmrznite ako koristite one smrznute.

Pripremite kalup prečnika 18 cm, i dno obložite papirom za pečenje ukoliko planirate da vadite kolač iz kalupa. U multipraktiku usitnite bademe i urme sa prstohvatom soli. Masa treba da bude lepljiva i da drži oblik. Popunite dno kalupa i stavite sve u frižider.

Maline usitnite štapnim mikserom. Indijski orah koji je odstojao preko noći u vodi procedite, properite, pa prosušite. Ubacite u blender, dodajte med, kokosovo ulje, sastrugana zrna vanile iz štapića i sok od limuna. Sve miksajte dok ne dobijete homogenu smesu. Ako se teže melje, dodajte vrlo malo vode, tek da pokrenete stvar. Podelite masu na dva dela, pa u jedan deo dodajte maline. Sipajte beli deo preko kore u kalup, stavite u zamrzivač oko pola sata da se malo stegne, pa sipajte deo sa malinama. Ostavite u frižideru, najbolje preko noći. 

Pre služenja dekorišite pistaćima i kokosom.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)