Ove knedle vas vraćaju u detinjstvo. Mekane su i slasne. Prave se neuporedivo brže u odnosu na tradicionalni recept.
Sastojci:
- 1 kg krompira 300 g pšeničnog glatkog brašna 100 g maslaca 1 jaje 1 kašičica soli
- Za nadev: 20 komada šljiva 6 kašičica šećera 1 kašičica cimeta u prahu
- Za posip: 50 ml ulja (ili maslaca) 6-7 kašika prezli 1 vanilin šećer
Priprema:
Skuvajte krompir sa kašičicom soli. Napravite pire, pa dodajte maslac, brašno i jaje i napravite testo.
Svaku šljivu operite, izvadite joj košpicu, pa u nju stavite kašičicu šećera pomešanog sa cimetom.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
Uzmite malo testa pa ga oblikujte u loptu oko šljive. Odložite knedlu sa strane.
Kad završite sa pravljenjem knedli, stavite pun lonac vode da proključa. U ključalu vodu stavite knedle da se kuvaju. Kad isplivaju na površinu, kuvajte ih još 5 minuta.
U tiganj, na ulju ili maslacu propržite prezle pa u njih dodajte kuvane knedle. Uvaljajte ih kratko pa izvadite iz tiganja na tanjir.
Pospite vanilin šećerom i posužite tople.
Prijatno :)