"Magični sat" za najjeftinije pranje veša: Ako ispoštujete ovo vreme,prepolovićete račun za struju

Slobodanka Ćorić Vesti 28.05.2024 13:35 0

Uz savete stručnjaka, možete značajno smanjiti račune za struju pranjem veša u određeno doba dana

Veš mašina

Shutterstock

Stručnjaci su otkrili „magični sat“ za najjeftinije pranje veša. Prema organizaciji „Energy Saving Trust“, mašine za veš su među uređajima koji troše najviše energije u domaćinstvu, zajedno sa mašinama za pranje sudova i sušenje veša.

Ovi uređaji čine 14odsto troškova energije u vašem domaćinstvu, navodi Trust. Srećom, postoje načini da smanjite račun za struju, prenosi Mirror.

Prema stručnjacima, oni koji žele da smanje troškove treba da peru odeću između 22 i 8 sati ujutru. Idealno vreme za uključivanje mašine za veš je između 7 i 8 sati ujutru.

Dr Bekman Kloi Bejker ističe da domaćinstva koja se bore sa visokim troškovima života mogu značajno smanjiti svoje račune za struju jednostavnom promenom vremena pranja veša.

"Preporučujemo vreme od 7 do 8 sati ujutru, jer ne bi trebalo da se opterećujete pre spavanja, zbog zdravlja i bezbednosti. Ovo vreme vam pruža dovoljno vremena da napunite i ispraznite mašinu za pranje veša pre odlaska na posao", kaže dr Bekman Kloi Bejker.

 

@najzena.rs "Tiršova nam je druga kuća": Marija je rodila zdravo dete, a onda je saznala strašnu dijagnozu! #najžena #fypシ #fypシ゚viral #žena ♬ original sound - Najzena.rs

 

Komentari (0)
Loading