Mislite da ovako štedite struju: Ovaj program na veš mašini svi koriste, a on je najskuplji

Slobodanka Ćorić Vesti 20.05.2024 19:02 0

Da li ste sigurni koji program je najjeftiniji? Saznajte kako da uštedite na računima za struju uz nekoliko jednostavnih trikova

deterdžent

Shutterstock

Da li ste, na primer, sigurni da koristite najefikasniji i najjeftiniji program vaše mašine za pranje veša? Niste sami.

Ponekad mogu da nas zbune svi oni programi koje vaša mašina za pranje veša nudi. Hladan program, ključanje, sa centrifugom, bez centrifuge, 30 ili 60 stepeni, eko program ili brzi – da li zaista znate koji je program najskuplji, a to u prvi mah nikada ne biste rekli?

Kada nemamo vremena, imamo previše prljavog veša ili nam treba nešto čisto što pre, obično posežemo za najbržim programom. Sasvim je logično da je, s obzirom na to da radi najkraće, i najjeftiniji. Ili?

Pogrešno! Najbrži program je najskuplji. Naime, zbog toga što sve poslove treba da obavi što brže, on ubrzava, što znači da troši više energije, odnosno struje. On, verovali ili ne, potroši više od programa koji traje dva puna sata.

Ako želite da uštedite struju prilikom pranja veša, a to podrazumeva i manje račune, uvek birajte normalne ili eko programe i niže temperature. Osim toga, možete skratiti pretpranje, a ako odeća nije toliko prljava, taj deo preskočite.

@najzena.rs "Tiršova nam je druga kuća": Marija je rodila zdravo dete, a onda je saznala strašnu dijagnozu! #najžena #fypシ #fypシ゚viral #žena ♬ original sound - Najzena.rs
Komentari (0)
Loading