Ovako to rade profesionalni kuvari: Dodajte tajni sastojak prilikom prženja luka i vaša hrana će biti sto puta ukusnija

Izvor: Slobodanka Ćorić Vesti 23.05.2024 16:15 0

Tajni sastojak koji čini prženi crni luk još ukusnijim

prženje luka

Shutterstock

Prženje crnog luka je jednostavan i svakodnevni proces, ali postoji mali trik koji može učiniti vaše jelo još ukusnijim. Crni luk je ključan sastojak u mnogim jelima, a obično ga pržite na ulju pre dodavanja ostalih sastojaka. Međutim, dodavanjem jednog tajnog sastojka, možete poboljšati ukus prženog crnog luka.

Tajni sastojak je prstohvat šećera. Dodajte ga u tiganj dok pržite luk kako bi se blago karamelizovao. Šećer deluje kao univerzalni pojačivač ukusa i čini da luk dobije bogatiji i slađi ukus. Samo pazite da ne preterate sa količinom jer previše šećera može uništiti ukus.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

img

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

img

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

Evo kako to funkcioniše: kada počnete da pržite luk, prvo sipajte ulje u tiganj, zatim dodajte komadić putera, a potom seckani crni luk. Na kraju, pospite prstohvat šećera. Ovaj mali dodatak će napraviti veliku razliku i učiniti vaše jelo savršenim.

 

Komentari (0)