Kako da "naterate" drvo novca da procveta, a sa njim i vaš novčanik: Dodajte 2 sastojka u saksiju

Slobodanka Ćorić Vesti 19.05.2024 07:55 0

U svetu kućnih biljaka, Drvo Novca (Pachira aquatica) često se ističe kao simbol prosperiteta i sreće. Ali da li ste znali da uz pravilnu negu, možete dodatno podstaći rast i vitalnost ovog simboličnog drva, te time, prema verovanjima, i prosperitet u svom domu?

drvo novca

Shutterstock

Ovaj koristan vodič otkriva tajne dodavanja dva jednostavna sastojka u saksiju vašeg Drveta Novca kako biste osigurali njegov bujan rast, ali i vašeg novčanika. Drvo novca, poznato i kao krasula (Crassula ovata), nije samo popularna sobna biljka zbog svoje lepote, već i zbog verovanja da donosi sreću i prosperitet. Mnogi ljubitelji biljaka žele da njihovo drvo novca ne samo uspeva već i cveta, što se smatra znakom dodatne sreće i blagostanja. Evo kako možete podstaći ovu biljku da procveta i time simbolično podstaknete i svoj finansijski prosperitet.

Sastojci za buđenje prosperiteta

1. Kora od banane

Kora od banane je prirodni izvor kalijuma, koji je esencijalan za rast biljaka. Kalijum pomaže u jačanju korena, poboljšanju rasta i povećanju otpornosti biljaka na bolesti. Evo kako je možete koristiti:

Priprema: Isecite koru od banane na manje komade.
Dodavanje: Zakopajte nekoliko komadića kore od banane u zemlju oko biljke.
Zalivanje: Redovno zalivajte biljku, a kora će postepeno otpuštati hranljive materije u tlo.

drvo novca

Shutterstock

 

2. Ljuske od jajeta

Ljuske od jajeta su bogate kalcijumom, koji pomaže u jačanju ćelijskih zidova biljaka, što može podstaći bolji rast i cvetanje.

Priprema: Dobro isperite ljuske od jajeta i osušite ih. Zatim ih zdrobite u fini prah.

Dodavanje: Pospite prah ljuski od jajeta po površini zemlje oko biljke.
Mešanje: Lagano pomešajte prah sa gornjim slojem zemlje kako bi se hranljive materije ravnomerno rasporedile.

Saveti za uspeh

Pravilno zalivanje: Drvo novca voli umereno zalivanje. Pustite da se gornji sloj zemlje osuši pre nego što ponovo zalijete biljku.
Osvetljenje: Ova biljka preferira svetlo, ali indirektno sunce. Previše direktne sunčeve svetlosti može oštetiti listove.
Temperatura: Drvo novca najbolje uspeva na sobnoj temperaturi između 15 i 24 stepena Celzijusa.

Podsticanje drveta novca da procveta može biti simbol vašeg finansijskog napretka. Koristeći prirodne sastojke kao što su kora od banane i ljuske od jajeta, ne samo da ćete poboljšati zdravlje svoje biljke, već ćete možda privući i sreću i prosperitet u svoj život. Isprobajte ove savete i posmatrajte kako vaše drvo novca cveta, donoseći sa sobom simboliku rasta i blagostanja.

@najzena.rs "Tiršova nam je druga kuća": Marija je rodila zdravo dete, a onda je saznala strašnu dijagnozu! #najžena #fypシ #fypシ゚viral #žena ♬ original sound - Najzena.rs

 

Komentari (0)
Loading