Profesionalni kuvari koriste još neke cake zbog kojih je pire u restoranu uvek malo ukusniji i mekši nego onaj koji napravite kod kuće.
Voda treba da bude hladna
Krompir stavite u hladnu vodu, i čekajte da voda provri, a potom smanjite vatru. Tako će se ravnomerno skuvati.
Posolite vodu
So treba dodati u vodu na samom početku, jer će pire biti ukusniji. Nakon kuvanja dobro iscedite svu vodu, kako pire ne bi bio vodenast.
Kako da nema grudvica
Za kremastiji pire krompir, osušite krompir posle kuvanja i pritisnite kroz sito.
Toplo mleko i puter
Dodajte vruće mleko (nikako hladno) i istopljen puter, tako će pire biti kremastiji i ukusniji. Umesto mleka možete dodati mileram ili pavlaku za kuvanje, to će pireu dati aromatičniji ukus.
Mutite mikserom
Sve umutite mikserom. Zahvaljujući tome pire će biti vazdušastiji i imaće svetliju boju.
Bonus video: