Ovako rade u restoranu: Napravite savršen pire krompir, kremast i bez grudvica, svi će biti oduševljeni!

Vesti 12.05.2024 13:10 0

Nije tajna samo u tome da se pravi s mlekom. Svi znamo da tako pire ima lepši ukus. Imaj još trikova.

žena

Shutterstock

Profesionalni kuvari koriste još neke cake zbog kojih je pire u restoranu uvek malo ukusniji i mekši nego onaj koji napravite kod kuće.

Voda treba da bude hladna

Krompir stavite u hladnu vodu, i čekajte da voda provri, a potom smanjite vatru. Tako će se ravnomerno skuvati.

Posolite vodu

So treba dodati u vodu na samom početku, jer će pire biti ukusniji. Nakon kuvanja dobro iscedite svu vodu, kako pire ne bi bio vodenast.

žena

Shutterstock

 

Kako da nema grudvica

Za kremastiji pire krompir, osušite krompir posle kuvanja i pritisnite kroz sito.

Toplo mleko i puter

Dodajte vruće mleko (nikako hladno) i istopljen puter, tako će pire biti kremastiji i ukusniji. Umesto mleka možete dodati mileram ili pavlaku za kuvanje, to će pireu dati aromatičniji ukus.

Mutite mikserom

Sve umutite mikserom. Zahvaljujući tome pire će biti vazdušastiji i imaće svetliju boju.

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading